(video) Premieră mondială: Noul Ford E-Transit se lansează cu până la 350 de km autonomie

Ford, liderul mondial pe segmentul autoutilitarelor pentru transportul mărfurilor, prezintă astăzi noua autoutilitară E-Transit, un vehicul inteligent care le va oferi clienților productivitate superioară datorită sistemului de propulsie complet electric, soluțiilor software, serviciilor și opțiunilor Pro Power Onboard.

Caracteristici cheie:

 • Cu o capacitate utilă a bateriei de 67 kWh îi oferă o autonomie estimată de până la 350 km conform ciclului WLTP combinat, oferind o autonomie suficientă pentru satisfacerea necesarului zilnic, dar cu o capacitate adițională suplimentară pentru a compensa variabilele rezultate din diferitele grade de încărcare a vehiculului și condițiile meteo.
 • Astfel, E-Transit este ideal pentru mediul urban, rutele de deplasare și livrări în cadrul zonelor de trafic cu emisii zero delimitate prin geo localizare, fără a îi forța pe proprietarii de flote să plătească pentru capacități suplimentare de stocare a energiei de care nu au nevoie.
 • E-Transit este dotat cu funcție de încărcare rapidă atât de la surse de curent alternativ, cât și de la surse de curent continuu. Încărcătorul de bord de 11.3 kW al E-Transit poate asigura o încărcare de 100% în maximum 8.2 ore. Prin alimentarea la o putere de până la 115 kW prin intermediul unui sistem de încărcare rapidă de înaltă putere de la o sursă de curent continuu, bateria E-Transit se poate încărca de la 15% la 80% în aproximativ 34 de minute!
 • Modurile de conducere ale lui E-Transit sunt adaptate la sistemul său de propulsie electric. Un mod Eco special vizează o ameliorare de până la 8-10% a consumului de energie, atunci când E-Transit este operat fără încărcătură, cu o accelerație dinamică sau la viteze de autostradă, potrivit datelor Ford. Modul Eco limitează viteza maximă, ajustează accelerația și optimizează controlul climatizării pentru a eficientiza autonomia disponibilă.
 • Vehiculul oferă, de asemenea, o funcție de climatizare prealabilă programată (Scheduled Pre-Conditioning), care permite programarea sistemului de climatizare astfel încât să ajusteze temperatura din habitaclu la nivelul preferat în timpul încărcării, asigurând disponibilitatea unei autonomii maxime.
 • Pe lângă faptul că ajută companiile să deruleze activități mai durabile, E-Transit oferă și avantaje comerciale clare. În cazul E-Transit, costul asociat cu revizia se reduce cu aproximativ 40% față de modelele echipate cu motoare cu combustie internă, ca urmare a cheltuielilor reduse cu întreținerea.
 • E-Transit beneficiază de dotarea opțională Pro Power Onboard, care permite clienților din Europa să transforme vehiculul într-o sursă de energie mobilă, asigurând o putere de până la 2.3 kW pentru echipamentele electrice, la punctele de lucru și în timpul deplasării. Aceasta este o premieră pentru vehiculele comerciale ușoare pe piața europeană.
 • Modemul FordPass Connect, care face parte din dotarea standard, asigură o conectivitate optimă, ajutând clienții operatori de vehicule comerciale să gestioneze și să optimizeze eficiența flotei, prin intermediul unei serii de servicii dedicate pentru vehiculele electrice, disponibile în cadrul soluției pentru flote Ford Telematics.
 • Totodată, E-Transit aduce tehnologia de comunicații și divertisment SYNC 4 în segmentul vehiculelor comerciale, fiind echipat cu un ecran tactil de 12 inci ușor de utilizat, plus recunoaștere vocală avansată și navigare bazată pe cloud! Datorită actualizărilor wireless prin SYNC, aplicațiile software și tehnologia SYNC de pe E‑Transit vor beneficia de cele mai recente noi funcții și îmbunătățiri de calitate.
 • În trafic și cu navigația activată, operatorii de flote pot beneficia de tehnologii avansate de asistare a șoferului, printre care recunoașterea semnelor de circulație (Traffic Sign Recognition) și asistență inteligentă la adaptarea vitezei (Intelligent Speed Assist), care, împreună, identifică restricțiile de viteză și permit administratorilor de flote să stabilească limite de viteză pentru vehicule.
 • În plus, E-Transit este dotat cu o gamă de tehnologii disponibile menite să ajute clienții operatori de flote să reducă numărul incidentelor provocate de șoferi care generează cereri de despăgubire către asigurători. Printre acestea se numără asistența pre-coliziune (Pre-Collision Assist), sistemul de avertizare pentru unghiul mort (Blind Spot Information System) cu sistemul de asistență și atenționare pentru păstrarea benzii de mers (Lane Change Warning & Aid) și camera 360 cu funcția de frânare asistată la marșarier (Reverse Brake Assist). Împreună cu sistemul de pilot automat adaptiv inteligent (Intelligent Adaptive Cruise Control), aceste funcții pot contribui la menținerea standardelor de siguranță ale flotei și la reducerea riscului de accidente.
 • Conceput pentru a oferi o capacitate de încărcare fără compromisuri, bateria lui E-Transit este amplasată sub caroserie, asigurând un spațiu pentru încărcătură de până la 15.1 metri cubi, similar celui oferit de modelul Transit cu motor diesel și tracțiune pe spate.
 • Inginerii Ford au redesenat transmisia și suspensia spate ale lui E-Transit pentru a optimiza spațiul de încărcare, creând un sistem de suspensie cu braț semi oscilant pentru exploatare în regim dur, care permite o precizie mai mare a direcției și o manevrabilitate mai bună, plus tracțiune superioară atât cu încărcătură, cât și fără.
 • Pentru clienții din Europa este vizată o sarcină utilă de până la 1.616 kg în cazul versiunii autoutilitară și până la 1.967 kg în cazul versiunii autoșasiu.
 • Motorul electric al autovehiculului oferă o putere de vârf de 269 CP și un cuplu de 430 Nm, ceea ce îl face cel mai puternic motor din segmentul autoutilitarelor pentru transportul mărfurilor complet electrice comercializate în Europa. Configurația cu propulsia pe puntea spate asigură o tracțiune de excepție atunci când vehiculul transportă o încărcătură mare.
 • În Europa, Ford va oferi o gamă generoasă de 25 de configurații pentru E-Transit, cu versiunile de caroserie autoutilitară, autoutilitară cu cabină dublă și autoșasiu, cu multiple opțiuni de lungime și înălțime a plafonului și o serie de opțiuni de masă totală maximă autorizată de până la 4.25 tone, pentru a satisface o largă varietate de necesități ale clienților.

Noul E-Transit este susținut de o puternică rețea globală formată din peste 1.800 de dealeri de vehicule comerciale Ford, incluzând și rețeaua de 1.000 de centre Transit pentru vânzări și service, din Europa. E-Transit beneficiază, de asemenea, de colaborări cu sute de furnizori de servicii de conversie și modificare a vehiculelor din toată lumea, care oferă suport și diverse accesorii pentru versiunile cu motorizare diesel ale modelului Transit.

Ford, care este principala marcă de vehicule comerciale în Europa și America de Nord, construiește gama de vehicule Transit de 55 de ani și vehicule comerciale încă din 1905. Compania va construi modelul E‑Transit pentru clienții europeni la fabrica Ford Otosan Kocaeli din Turcia, pe o linie de producție dedicată, alături de premiatul model Transit Custom Plug-In Hybrid. Pentru piața nord-americană, autovehiculul va fi produs la Kansas City Assembly Plant din Claycomo, Missouri.

Modelul vine pe piaţă în primăvara anului 2022 abia! În Europa, clienții vor beneficia de cea mai bună ofertă de revizii, la intervale de un an și fără limită de kilometri, care este acompaniată de pachetul de garanție pe opt ani și 160.000 km pentru baterie și componentele electrice de înaltă tensiune.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise