(video) DevBot 2.0 – poate cea mai spectaculoasă maşină care a fost în acest an la Goodwood

Organizatorii noii serii de curse Roborace au revenit la Festivalul de Viteză de la Goodwood. Dacă anul trecut au fost prezenţi cu o maşină complet robotizată, atunci în acesta au adus o viitoare maşină competiţională, capabilă de a fi condusă de un pilot, dar şi de a se conduce singură!

La linia de start a traseului pe care au rulat practic toate automobilele participante, de la vechi de peste 100 de ani până la cel mai nou safety car din Formula 1, a fost aliniat şi un DevBot 2.0, un vehicul prototip care va fi folosit într-o formă asemănătoare în cursele reale.

Într-o primă încercare, maşina a rulat pe traseu cap-coadă cu un pilot în spatele volanului pentru a scana traseul, după care, pentru o demonstraţie, conducătorul a părăsit bolidul peste câteva sute de metri şi aceasta a rulat de sine stătător. Într-o altă etapă chiar i-au fost scoase uşile şi volanul pentru a demonstra publicului că absolut nimeni nu se află la interior.

Într-un final, “creierul” maşinii a învăţat pe unde trebuie să meargă şi cum trebuie să conducă, ceea ce a şi făcut de la start până la finiş! Interesant este că inteligenţa artificială a funcţionat cu o precizie extremă, astfel încât nu a existat nici un pericol ca vehiculul să piardă controlul şi să nu intre în vreun obstacol sau mulţime de oameni.

Cu DevBot 2.0 la Festivalul de Viteză de la Goodwood s-a introdus şi stabilit un nou record de timp/viteză printre autovehiculele autonome! Cei 1.86 km au fost parcurşi fără şofer şi fără control de la distanţă în 66.96 secunde, cu o viteză de 162.8 km/h la final!

De menţionat că DevBot 2.0 este capabil să ruleze şi pe un itinerar prestabilit pe baza datelor GPS, însă în condițiile în care pe traseu sunt mulţi copaci sau alte obstacole, şi se poate pierde semnalul, controlul îl preia automat inteligenţa artificială şi LIDAR-urile.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/