(foto) Premieră: Noul Audi A6 Avant a devenit plug-in hybrid

Frumoasele maşini break de la Audi sunt numite Avant. După ce sedanul a primit-o mai devreme, acum intră pe piață şi acest automobil cu o motorizare plug-in hibrid (PHEV). Managementul inteligent al unității de propulsie, cu o strategie predictivă de operare, îi permite noului Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro să obțină o autonomie mare, consum redus de combustibil și performanță dinamică.

Audi A6 Avant PHEV are o gamă completă de echipamente standard la bord, inclusiv pachetul exterior S line, Audi virtual cockpit, farurile Matrix LED, suspensie sport și scaune sport.

Trenul său de rulare face parte un motor pe benzină cu patru cilindri, un TFSI de 2.0 litri, care produce individual 252 CP şi 370 Nm de cuplu. Acesta este asistat de un alt motor, dar de tip electric sincron cu magnet permanent (PSM), care generează individual 143 CP şi alţi 350 de Nm. Agregatul electric, dar şi un ambreiaj independent, sunt integrate în cutia de viteze S tronic cu şapte trepte, ce utilizează la rândul său o ultra tehnologie pentru a transfera cuplul către sistemul quattro.

În total sistemul pune la dispoziţie 367 de CP şi 500 Nm de cuplu (disponibil tot de la 1.250 de rpm). O baterie litiu-ion, care este poziționată în partea din spate a vehiculului, stochează 14.1 kWh de energie, suficientă pentru a putea rula doar pe electricitate până la 51 de km (conform procedurii WLTP). Setul de acumulatori este integrat astfel încât portbagajul oferă un spațiu pentru bagaje la un nivel destul de convenabil (405-1.535 litri).

Noul A6 Avant TFSI e 55 quattro este o mașină cu un caracter sport, dar şi extrem de eficientă în același timp. Accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 5.7 secunde și poate circula cu maxim 250 km/h (în mod electric cu maxim 135 km/h). Fiind un model PHEV, cota de impozit impusă acestuia în cazul în care este folosit ca automobil de serviciu, în Germania, se reduce la jumătate.

Clienții vor putea încărca automobilul de la stațiile de încărcare publice cu până la o putere de 7.4 kW folosind un cablu de tip mode 3, furnizat standard. Aceasta înseamnă că este nevoie de aproximativ două ore și jumătate pentru a reîncărca o baterie goală.

Mai aflaţi că sistemul de aer condiționat funcționează împreună cu o pompă de căldură extrem de eficientă care utilizează căldura reziduală de la componentele de înaltă tensiune. Astfel, cu 1 kW de energie electrică se poate genera până la 3 kW de energie termică. Asta face mașina mai eficientă și oferă, de asemenea, un climat mai confortabil pentru ocupanți.

Noul Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro cu un design sportiv include pachetul exterior S line, black styling package, oglinzi retrovizoare exterioare negre și geamuri fumurii, toate oferite standard pentru un aspect deosebit de dinamic. Faruri Matrix LED, scaune sport, sistem de aer condiționat automat pentru patru zone, Audi virtual cockpit, suspensie sport, jante de 19 inci și etriere roșii de frână la fel completează lista de echipamente, care se includ în preţul de start de 71.940 de euro.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/