(video) Aşa-zisul “plan de pace” al lui Elon Musk pentru Ucraina ar fi ca o Tesla lăsată fără cel puţin o roată

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Președintele lituanian Gitanas Nausėda a răspuns omului de afaceri american Elon Musk în privința ideii sale privind un „tratat de pace” între Rusia și Ucraina.

„Dragă Elon Musk, când cineva încearcă să-ți fure o roată sau roțile de la o mașină Tesla, acest lucru nu îl face pe hoț proprietarul de drept al mașinii sau al roților.”

O reacţie similară, dar pusă în practică, a apărut în Piața Mihailovsk din Kiev, acolo unde o Tesla Model X a fost parcată printre echipamentele militare rusești distruse, însă cu o roată demontată şi lăsată la o parte, pe aceasta fiind scris simbolic Crimeea.

Amintim că pe 3 septembrie, omul de afaceri american Elon Musk a postat pe Twitter un „plan de pace” care ar trebui să contribuie la încheierea războiului din Ucraina. El și-a îndemnat urmăritorii să voteze pentru sau împotriva propunerii sale. La sondaj au participat 2.75 milioane de oameni şi 59.1% au fost împotrivă.

Potrivit lui Musk, agresiunea militară a Rusiei va fi oprită de:

  • Organizarea de „alegeri” repetate în teritoriile ocupate ale Ucrainei sub supravegherea ONU.
  • Renunțarea la Crimeea ocupată în favoarea Rusiei.
  • Aprovizionarea cu apă a Crimeii.
  • Statut neutru pentru Ucraina.

El a adăugat că Rusia va părăsi teritoriile ocupate „dacă va fi voia poporului” în urma referendumurilor anticipate și a spus că a fost o „greșeală a lui Hrușciov” precum că peninsula Crimeea a devenit parte a Ucrainei. Musk a scris mai târziu că Rusia va cere o mobilizare generală dacă Crimeea ar fi „în pericol”, ducând la „morți distructive” de ambele părți.

La tweetul lui Musk au răspuns nu numai internauții revoltați, ci și înalţi oficiali, motiv pentru care s-a “înecat” în critici. După ce scandalosul “plan de pace” a devenit ştirea zilei în toată lumea, Musk a decis să se justifice. A declarat că continuă să sprijine Ucraina, dar este împotriva unei „escaladări pe scară largă” a războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

„Susțin în continuare foarte mult Ucraina, dar sunt convins că o escaladare pe scară largă a războiului va cauza un mare rău Ucrainei și, eventual, lumii”, a scris Musk ca răspuns la un sondaj al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/