(video) Elon Musk a arătat robotul Optimus, după care un plan de pace pentru Ucraina. Acţiunile Tesla au scăzut în ambele cazuri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Elon Musk a prezentat acum câteva zile două prototipuri ale robotului umanoid Optimus, pe care compania sa Tesla speră să-l producă la un moment dat în “milioane” de unităţi, pentru a “transforma civilizaţia” şi a construi “un viitor al abundenţei” în care sărăcia va dispărea.

Bumble C – o primă versiune a robotului, a sosit păşind prudent pe scena din California, unde s-a defăşurat conferinţa anuală Tesla AI Day privind progresele în inteligenţă artificială ale producătorului de maşini electrice. Robotul a schiţat un salut cu mâna, fiind apoi prezentat un videoclip care îl arăta înmânând un colet unui angajat şi udând plantele.

Un prototip Optimus mai avansat a fost de asemenea prezentat publicului, cu mai puţine cabluri expuse, dar care nu poate merge încă singur.

Elon Musk a recunoscut că alte organizaţii au proiectat roboţi mai sofisticaţi, dar acestora „le lipseşte un creier şi nu au inteligenţa să se mişte singuri (…) Şi sunt foarte scumpi”, a mai spus el.

Şeful Tesla doreşte să realizeze un robot care va costa, în cele din urmă, „probabil mai puţin de 20.000 de dolari” şi care va fi proiectat să fie replicat în „milioane de unităţi”. Elon Musk estimează că primele livrări vor avea loc în trei până la cinci ani.

Conferinţa Tesla AI Day are drept scop să recruteze mai mulţi ingineri pentru a atinge acest obiectiv şi, prin urmare, pentru a „transforma fundamental civilizaţia”. Miliardarul a prezentat în 2021 acest proiect al unui robot care poate îndeplini sarcini repetitive în locul oamenilor.

„Înseamnă un viitor al abundenţei, un viitor în care nu există sărăcie, în care oamenii vor avea ceea ce îşi doresc în materie de produse şi servicii”, a detaliat şeful SpaceX şi Neuralink. „Mulţi oameni cred că suntem doar un constructor grozav”, dar Tesla este şi “liderul în inteligenţă artificială”, a dat asigurări Elon Musk.

În acelaşi timp s-a prezentat Dojo – propria platformă de supercomputer personalizată a Tesla, construită de la zero pentru învățarea automată AI și, mai precis, pentru antrenament folosind datele video provenite din flota sa de vehicule. Se așteaptă ca acest calculator personalizat să mărească capacitatea Tesla de a antrena rețele neuronale folosind date video, ceea ce este esențial pentru tehnologia sa de viziune computerizată, folosită în efortul de a aduce pe piaţă un autopilot adevărat.

Acțiunile Tesla (TSLA) au fost ieri în cădere liberă deoarece robotul său recent dezvăluit este ridiculizat, dar Elon Musk susține că oamenii încă nu-i înțeleg valoarea. Acțiunile Tesla au scăzut cu 8%.

La scurt timp după acest AI Day 2022, omul de afaceri a folosit pagina sa de Twitter pentru a face un sondaj de opinie la care au participat deja peste 2.2 milioane de oameni. Acesta a propus un plan de pace pentru Ucraina, format din patru puncte:

  • Organizarea unor referendumuri anticipate în regiunile anexate sub supravegherea ONU. Rusia pleacă dacă aceasta este voința poporului.
  • Crimeea a făcut parte formal din Rusia, din 1783, până la greșeala lui Hrușciov
  • Asigurarea ieșirii la mare a Ucrainei, prin Crimeea.
  • Ucraina să rămână neutră.

Puteţi citi mai multe reacţii în comentariile postării sale, însă miliardarul şi-a adunat reali cărbuni fierbinți pe cap. Societatea l-a taxat, mulţi spunându-i să meargă şi el acolo unde trebuie să ajungă corabia rusească, iar oficiali ucraineni au spus un NU categoric acestui plan.

Chiar şi Zelenski i-a reproșat miliardarului că pare a ține partea Rusiei în acest război, după mai multe postări pe Twitter, iar președintele Ucrainei i-a răspuns în aceeași manieră. Volodimir Zelenski a publicat luni seară un sondaj într-o postare în care l-a menţionat direct pe miliardarul american.

„Pe care Elon Musk îl apreciați mai mult? Pe cel care sprijină Ucraina sau pe cel care sprijină Rusia?” Evident, în proporție de peste 85%, răspunsurile au fost în favoarea Ucrainei.

Acțiunile companiei Tesla au pierdut încă 9% din valoare pe fondul publicării de către Musk a acestui proiect de „tratat de pace” între Ucraina și Rusia. Potrivit bursei Nasdaq, prețul unei acțiuni a scăzut imediat cu 22 de dolari, până la 242 USD. Compania este evaluată în prezent la 706 miliarde de dolari.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/