(VIDEO) Filmul I, Robot a servit drept sursă de inspirație? Elon Musk anunță despre conceperea unui Tesla Bot

Producătorul american de vehicule electrice Tesla va lansa roboți umanoizi numiți Tesla Bot! Despre acest lucru a anunţat însuşi Elon Musk în această noapte, când mulţi dintre noi ne odihneam.

“Suntem buni la senzori și baterii și probabil că anul viitor vom avea un prototip care arată astfel”, a spus Musk la scurt timp după ce un animator îmbrăcat într-un costum special a apărut pe scenă. Omul de afaceri a remarcat că acesta nu este un robot adevărat, însă Tesla Bot va fi real.

Robotul a fost anunțat ca parte a AI Day, o serie de evenimente organizate de Tesla pentru a recruta noi talente, în parte în sectorul Machine Learning.

 

Conform informațiilor preliminare, înălțimea robotului va fi de 172 cm, greutatea – 57 kg. Corpul său este planificat să fie realizat din materiale ușoare. Pentru mobilitate vor funcţiona 40 de actuatoare electromecanice, în locul feţei va avea un ecran, iar mâinile îi vor fi făcute “la nivelul celor umane”.

Robotul umanoid va putea să meargă cu o viteză limitată la aproximativ 8 km/h (pentru ca oamenii să poată fugi de el la necesitate? :), să care lucruri cu o greutate de până la 20 kg şi să ridice obiecte care au până la 80 kg.

Musk a menționat că Tesla Bot nu este destinat utilizării în fabricile companiei. În primul rând, va îndeplini “sarcini dificile și plictisitoare” de ordin casnic. În special, va putea fi trimis la cumpărături.

Prototipul funcţional al lui Tesla Bot va fi dezvăluit în 2022.

 

Evenimentul de prezentare complet, în reluare:

Cmentariile sunt închise

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/