(video/update) Un autocar cu 73 de pasageri moldoveni, implicat într-un accident în judeţul Brăila

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update)

❗❗❗UPDATE: În autocarul implicat în accident s-au aflat 73 de pasageri. Totodată, precizăm că astăzi, 26 august, la ora…

Publicată de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova pe Sâmbătă, 26 august 2023

TIR-ul implicat în accident înainte de cel cu autocarul:


(primele informaţii oficiale) Noaptea trecută s-a produs un grav accident rutier în județul Brăila din România, implicat fiind un autocar în care se aflau mai mulţi concetăţeni. Potrivit autorităților române, accidentul s-a produs către la scurt timp după miezul nopţii, între localitatea Bărăganul și Însurăței, acolo unde autocarul înmatriculat în România s-a ciocnit cu remorca unui TIR (cap tractor cu numere MD) care staționa pe marginea drumului.

În autocar se aflau 70 de pasageri, care se îndreptau spre Bulgaria.

La ora 00:40 a fost activat Planul roșu de intervenţie, la fața locului fiind mobilizate mai multe ambulanţe din Brăila, Galaţi și Ialomiţa, dar şi două autovehicule pentru transport de victime multiple din Ialomiţa şi Galaţi.

În urma accidentului, 19 persoane au avut de suferit (18 adulți și o minoră). La moment, șase persoane sunt internate la Spitalul Județean din Brăila (dintre care și o minoră de 11 ani) și trei persoane sunt internate la Spitalul Județean din Galați. Două persoane sunt supuse investigațiilor. Persoanele internate se află în stare satisfăcătoare.

Ceilalți pasageri au fost cazați la Căminul Cultural din Bărăganu, localitatea unde a avut loc accidentul. Acestora li s-a oferit apă și mâncare. Compania de transport urmează să pună la dispoziție alt mijloc de transport care să preia pasagerii.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise