(video) Un autocar cu ucraineni, implicat într-un accident asemănător cu cel din Brăila cu moldoveni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un autobuz cu cetățeni ai Ucrainei a fost implicat într-un accident grav în nordul Italiei. Patru persoane sunt în stare gravă (două dintre care în stare critică), iar alte zece s-au ales cu traumatisme care nu le pun viaţa în pericol. Totul s-a întâmplat aseară, în jurul orei 19:30, ora locală, în nord-estul țării, lângă Latisana, la est de Veneția, informează ANSA.

Curios este că accidentul s-a dovedit a fi asemănător în multe aspecte cu cel ce s-a produs la miezul nopţii peste Prut, cu implicarea unui autocar cu moldoveni. Autobuzul care îi transporta pe ai noştri în Bulgaria s-a ciocnit puternic într-o remorcă de TIR cu partea frontală dreapta. Ulterior s-a aflat că în remorcă staționată şi semnalizată corespunzător erau cereale, iar cap-tractorul fusese implicat mai devreme într-un alt accident.

De cealaltă parte, autobuzul care transporta ucraineni spre casă, inclusiv mai mulţi copii, a lovit în acelaşi mod un TIR polonez cu o remorcă-frigider care transporta fructe şi legume. Deocamdată nu este clar dacă autovehiculul de mare tonaj se afla în mişcare ori la fel staţiona (deşi pe autostrăzi de regulă nu se permite staţionarea). Respectiv, rămâne fără un răspuns întrebarea cum nu s-a putut observa remorca şi evita impactul.

După accident, aproximativ 30 de pasageri au putut ieşi singuri din cabină şi au semnalat dureri, însă doar jumătate dintre ei au avut în cele din urmă nevoie de îngrijiri medicale substanțiale. Șoferul și câţiva călători, printre care și cel puțin un copil, au rămas blocați în autobuzul avariat, astfel încât salvatorii au apelat la echipamente speciale pentru descarcerare.

Porțiunea de autostradă a fost complet închisă pentru circulaţie cât timp au avut loc operaţiunile de salvare, motiv pentru care a fost posibilă şi aterizarea câtorva elicoptere care au preluat oamenii în cea mai gravă stare pentru a fi transportați cât mai rapid la spitale.

Cmentariile sunt închise