Moldova – ţara accidentelor rutiere. S-au pus pe o hartă toate cele produse în 2023, împreună cu locaţia şi cauza

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

INSP în comun cu Administrația de Stat a Drumurilor și SRL Royal Map, cu suportul UNDP Moldova, au realizat amplasarea informației despre accidentele rutiere care s-au produs deja în 2023 pe o hartă interactivă.

Harta mai poate afişa informații actuale despre categoria, starea drumurilor, geometria, îmbrăcămintea rutieră, indicele de planietate și altele.

INSP în comun cu Administrația de Stat a Drumurilor și SRL Royal Map, cu suportul UNDP Moldova, au realizat amplasarea informației despre accidentele rutiere, pe Harta interactivă https://harta.asd.md/.Ca rezultat poate fi vizualizată informația actuală a datelor despre categoria, starea drumurilor, geometria, îmbrăcămintea rutieră, indicele de planietate și altele.Harta conține un motor de căutare unde pot fi vizualizate sectoarele de drum în funcție de poziția kilometrică și coordonatele geografice. Datele prezentate pe harta interactivă contribuie la planificarea lucrărilor necesare, sporirea transparenței, dar și la analiza situației accidentare în traficul rutier.Harta are scopul de a crea o monitorizare geospațială prin implementarea și analiza sectoarelor de drum cu risc sporit de accidente rutiere și facilitarea comunicării cu alte instituții pentru schimbul de date dintre acestea privind infrastructura rutieră, precum și dezvoltarea în continuare a rețelelor rutiere.

Publicată de Poliția Republicii Moldova pe Vineri, 11 august 2023

Harta conține un motor de căutare unde pot fi vizualizate sectoarele de drum în funcție de poziția kilometrică și coordonatele geografice. Datele prezentate pe harta interactivă contribuie la planificarea lucrărilor necesare, sporirea transparenței, dar și la analiza situației accidentare în traficul rutier.

Harta are scopul de a crea o monitorizare geospațială prin implementarea și analiza sectoarelor de drum cu risc sporit de accidente rutiere și facilitarea comunicării cu alte instituții pentru schimbul de date dintre acestea privind infrastructura rutieră, precum și dezvoltarea în continuare a rețelelor rutiere.

Cmentariile sunt închise