(video) Carlos Ghosn a fost eliberat sub cauţiune cu doar câteva ore înainte de propria aniversare

Fostul șef al Alianței Nissan-Renault-Mitsubishi a fost eliberat pe cauțiune şi s-a dat drept un muncitor pentru a fi scos mai uşor de sub ochii presei. În total, 108 zile a petrecut Carlos Ghosn în închisoarea din Tokio, după arestarea care a avut loc în noiembrie anul trecut.

Tribunalul a stabilit valoarea cauțiunii la 9 milioane de dolari, iar decizia a fost obținută după ce omul de afaceri a recurs la schimbarea echipei de avocați. Echipa anterioară se lovise, în repetate rânduri, de refuzul judecătorului de a permite eliberarea pe cauțiune.

Deși a părăsit închisoarea acum trei zile, în jurul orei 16:30, Ghosn nu are acces la internet, nu are dreptul de a părăsi Japonia și este obligat să accepte supravegherea video la reședința sa. La ieșirea din arest, omul de afaceri purta mască chirurgicală și ochelari de soare cu lentile negre, o șapcă albastră și o salopetă. Acesta s-a urcat într-un Suzuki, autoritățile încercând astfel să ascundă eliberarea și să deruteze presa adunată în fața închisorii. Jurnaliștii au aflat însă că lucrurile sale au fost urcate într-un van de culoare neagră. Bagajul său numără câteva valize și pături.

Eliberarea sa a avut loc cu doar câteva ore înainte ca acesta să împlinească 65 de ani (chiar astăzi, pe 9 martie).

“Sunt nevinovat și mă voi dedica luptei pentru a mă apăra împotriva acestor acuzații fără fond”, a declarat ulterior Ghosn, care le mulțumește și organizațiilor pentru drepturile omului pentru campania desfășurată pentru ca acesta să beneficieze de un proces corect.

Acesta va fi anchetat în libertate și va folosi timpul până la demararea unei noi serii de audieri pentru a-și pregăti apărarea împotriva acuzațiilor de fraudă. Dacă va fi găsit vinovat, fostul șef al Alianței ar putea fi condamnat la 10 ani de închisoare.

Vezi şi: Primul interviu cu Carlos Ghosn: „Arestarea mea este un complot şi o trădare din partea directorilor Nissan”

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/