(foto) Toyota introduce noul sistem de propulsie hibrid e-Smart

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Transmisia Hybrid Synergy Drive de la Toyota cu un variator electromecanic a devenit deja aproape un etalon printre sistemele hibride. Niponii instalează sistemul HSD pe o varietate de modele, de la subcompacte la sedanuri executive.

Dar acum compania a început să ofere şi alte tipuri de sisteme hibride. De exemplu, noul Toyota Tundra dispune de o cutie de viteze tradițională automată cu un motor electric încorporat, iar acum câteva ore în Japonia a debutat o nouă versiune a crossoverului compact autohton Raize cu sistemul e-Smart!

Caracteristici cheie:

  • Sistemul este asemănător celui folosit de Nissan deja de cinci ani – e-Power. Acesta este un hibrid de tip secvențial în care motorul cu ardere internă nu este conectat la roțile motoare și funcționează numai în calitate de generator de energie electrică pentru a reîncărca bateria de tracțiune.
  • Sub capotă are un nou benzinar natural aspirat cu trei cilindri şi volum de 1.2 litri (82 CP/105 Nm), iar sub bancheta din spate stă o baterie litiu-ion cu o capacitate de doar 4.3 Ah. Roțile sunt puse în mişcare de un electromotor (alimentat cu energia din baterie) cu 106 CP și 170 Nm, instalat pe puntea față.
  • Există la dispoziție un mod Smart-Pedal, care este activat de un buton separat și permite ca accelerația și decelerația mașinii să fie realizată cu pedala de accelerație.
  • Versiunea nouă hibridă are un volum redus al rezervorului de combustibil: 33 vs 36 de litri. Greutatea redusă a unui astfel de crossover este de 1.060 kg, iar consumul mediu de combustibil în ciclul WLTC este de 3.6 l/100 km.

Preţul de start al maşinii în Japonia este de 18.500 de dolari. În viitor o astfel de unitate de propulsie va deveni disponibilă şi pe alte modele.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/