(video) Noul Ferrari SP-8 e făcut la comanda unui client din Taiwan

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ferrari a dezvăluit astăzi un nou model din seria One-Off – Ferrari SP-8. Parte a programului Special Projects al mărcii și desenat de Ferrari Styling Centre, condus de Flavio Manzoni, este un supercar cu V8 montat central, bazat pe modelul scos deja din producţie F8 Spider, de la care își moștenește aspectul, șasiul și motorul.

Numele mașinii celebrează motorul V8 twin-turbo de 3.9 litri, una dintre cele mai apreciate unități de propulsie din istorie și câștigătorul prestigiosului premiu Motorul Anului (IEOTY) de patru ori consecutiv. Deoarece clientul care a comandat SP-8 provine din Taiwan, cifra 8 este, de asemenea, importantă deoarece este considerată extrem de norocoasă în cultura chineză, semnificând în mod tradițional succes, noroc și realizare personală.

Cea mai deosebită caracteristică a lui SP-8 este faptul că nu are acoperiș, ceea ce îl face un roadster cu două locuri pur-sânge din toate punctele de vedere, subliniind caracterul său sportiv și experiența vizuală instantanee încântătoare și în aer liber pe care o oferă. Această soluție a cerut o rafinare extinsă a aerodinamicii sale printr-o combinație de simulări CFD, teste în tunelul eolian și teste pe pistă pentru a garanta un standard de confort acustic și senzație de vânt comparabilă cu mașina care a inspirat-o.

Tema principală de stil a mașinii se concentrează în jurul modului în care volumele sale se încrucișează și se îmbină unele cu altele: fața din fibră de carbon nevopsită se înfășoară în jurul cozii, creând un efect în două tonuri care creează un contrast puternic atât în ​​ceea ce privește culoarea, cât și materialele.

Eliminarea hard topului retractabil a permis designerilor să remodeleze radical întreaga secțiune posterioară, oferindu-i un volum complet cu o linie de centură întinsă. Volumul mașinii este împărțit în două părți, conectate printr-o zonă centrală funcțională neagră mat, care include prizele de aer laterale cu conducte separate pentru intercoolere și motor. Secțiunea superioară a acestei benzi încorporează un orificiu de aerisire pentru compartimentul motor cu elemente longitudinale care fac referire la curele laterale tipice modelelor Ferrari din trecut.

Dominând partea din față a mașinii este o grilă impunătoare din aluminiu turnat, de lățime întreagă, realizată dintr-o singură matriță imprimată 3D. Grila prezintă aceeași temă striată, de data aceasta într-o mișcare verticală, cu distanța în vedere plană lărgindu-se treptat spre flancuri pentru a canaliza mai bine fluxul de aer către cele două radiatoare frontale. Aranjarea în unghi specific a acestor elemente a fost optimizată de colaborarea strânsă dintre Ferrari Styling Centre și echipa de aerodinamică, care a petrecut luni de zile șlefuind mașina folosind tehnica CFD.

Alte zone ale SP-8 care au fost reproiectate din mașina donatoare includ farurile, care au măști și lentile speciale, stopurile derivate din cele montate pe Roma şi cu lentile specifice, parbrizul, ţevile de eșapament cărora li s-a acordat același tratament precum pe 296 GTB și jantele special concepute într-o culoare dedicată (mat Grigio NART).

Apropo, jantele direcționale cu cinci spițe sunt exclusive pentru această mașină specială și oferă o interpretare modernă a jantelor clasice utilizate pe prototipurile Ferrari Sports, precum și pe legendarul F40. O parte inteligentă și inextricabilă a esteticii lor generale sunt secțiunile lor puternic sculptate și deschiderile mari concepute pentru a le face mai ușoare.

În interiorul mașinii a fost adusă o modificare importantă consolei centrale pentru a găzdui comenzile cutiei de viteze F1 care au apărut în gama Ferrari încă de la debutul lui SF90 Stradale. Acest lucru a însemnat modificarea iconicului shift-gate pentru această aplicație specifică.

Finisajul interior este completat de scaunele cu detalii din Alcantara Navy Blue gravate cu laser, cuplate cu pânză cu efect gradient și covoraşe din țesătură twill specifică, cu efect irizat.

Culoarea mată Argento Micalizzato creată special pentru SP-8 se împerechează genial cu fibra de carbon utilizată predominant în caroserie, care are o culoare și un finisaj la fel de specifice (Blue Sandstone irizată lucioasă). Chiar și culoarea Blu Scuro Stellato folosită pentru a lega cele două secțiuni ale caroseriei a fost dezvoltată special.

Unicul SP-8 va fi expus începând de astăzi pe Circuitul Mugello până la sfârșitul Finali Mondiali Ferrari 2023. După aceea, va fi expus public la Muzeul Ferrari din Maranello din 16 noiembrie 2023 până în martie 2024.

Cmentariile sunt închise