(update) Dotarea “ascunsă” pe care a primit-o în premieră LADA 4×4 împreună cu interiorul înnoit

(update 17.12.2019) Puţină lume a putut observa asta, însă în interiorul înnoit al SUV-ului rusesc LADA 4×4 a mai apărut o dotare care nu este scoasă prea mult în evidenţă. Singurul indiciu este o etichetă pe scaunul şoferului şi poate deja v-aţi dat seama despre ce este vorba: LADA 4×4 a primit în premieră un airbag lateral!

Potrivit informaţiilor, de această pernă de aer este nevoie pentru funcționarea corectă a sistemului de alertă în situaţii de urgență ERA-GLONASS, la fel o dotare în premieră pentru model, care este inclusă obligatoriu în echiparea de bază. Airbag-ul deschis ar trebui să fie declanșatorul trimiterii automate a unui semnal SOS.

Cu toate acestea, modelul va continua să existe fără (un singur măcar) airbag frontal, asta pentru că nu poate fi instalat datorită construcţiei maşinii.


(16.12.2019) Premieră! Înainte de Revelion şi pentru a doua oară în istorie LADA 4×4 “Niva” a primit un interior înnoit

LADA anunţă astăzi despre introducerea unui habitaclu actualizat pe modelul 4×4 “Niva” şi startul imediat al producţiei de maşini cu acesta! Potrivit unui comunicat oficial, nu doar interiorul a fost modernizat, ci însăşi maşina a devenit mai confortabilă și mai sigură!

În cei 43 de ani de existenţă SUV-ul rusesc celebru are un interior practic nou. Aceasta este abia a doua schimbare la acest capitol, prima înregistrându-se în 1993, când modelul VAZ-21213 a ajuns pe linia de producţie, după care compania efectuase în timp doar careva modificări minore.

Interior VAZ Niva, 1992
Interior LADA 4×4, 2014, volan nou

Pe planşa de bord complet actualizată a apărut un nou panou de control a sistemului de climatizare. Trei comenzi rotative şi noile supape acţionate electric pentru încălzire şi recircularea aerului, precum şi noile deflectoare de aer, cresc eficiența și ușurința de utilizare a sistemului, după cum afirmă producătorul.

Pe consola centrală au fost introduse două prize la 12V, încă un set de butoane la nivel superior pentru comenzi elementare, o nişă pentru obiecte, iar panoul de bord actualizat şi el în stilul ultimelor modele ale mărcii, a primit o lumină albă mai convenabilă pentru vitezometru, turometru și calculatorul de bord în care a fost introdusă o listă extinsă de funcții. În plus, aşa-numitul “sertar pentru mănuşi” a devenit mai voluminos (dar cu cât?).

Pe tunelul central au fost păstrate acelaşi levier al cutiei de viteze mecanice, dar şi levierele demultiplicatorului pentru controlul treptelor inferioare (o senzaţie că încă de la bun început s-au fabricat în câteva milioane de bucăţi şi stocul încă nu a fost epuizat). Noi însă sunt: o nişă pentru obiecte mici, noi suporturi pentru pahare, noi butoane pentru controlul încălzirii din scaunele faţă şi un nou panou de control electric a geamurilor laterale şi a oglinzilor retrovizoare!

Noi au devenit şi scaunele, despre care se spun că sunt mai confortabile şi au sprijin lateral îmbunătăţit. Scaunele din față pentru mașinile cu trei uşi au primit un mecanism de rabatare modernizat, iar pe rândul scaunelor din spate au apărut două tetiere, ceea ce a afectat pozitiv nivelul de siguranță oferit pasagerilor, spune producătorul.

Impresiile pozitive despre interiorul actualizat se formează și cu ajutorul noii tapițerii a tavanului, pe care este montat un corp de iluminat cu LED-uri! Mai mult, în acelaşi panou au fost integrate comenzile pentru sistemul deja obligatoriu ERA-GLONASS, prin care pot fi apelate serviciile de salvare în cazul unui accident rutier, ceea ce înseamnă că LADA 4×4 va avea un dispozitiv de urmărire prin GPS!

La fel noi sunt mânerele de pe tavan, parasolarele, dar şi aşa-numita tapiţerie pentru montanţii frontali.

O atenție deosebită a fost acordată şi creșterii confortului vibro-acustic. Producătorul spune că va utiliza rulmenți şi suporturi noi pentru motor, care reduc nivelul de vibrații, dar și un pachet îmbunătățit de materiale pentru izolare vibro-fonică pentru panourile caroseriei.

Interiorul modernizat a apărut pe toate mașinile familiei LADA 4×4, iar în particular versiunea Urban a primit şi o bară de protecţie frontală actualizată, în care acum sunt integrate proiectoarele anti ceaţă. Despre intervenţii sub capotă şi pe alte fronturi tehnice nu se anunţă nimic.

Vezi şi:

(video) Ştiai asta? Cum se produc şi se vopsesc maşinile LADA în 2019, în secolul XXI

(video) O Lada Niva cu 2500 de CP face furori în drag racing, însă două maşini din Moldova sunt mai rapide decât ea

Exclusiv: LADA revine în Moldova

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/