(video/update) Cel mai rapid tractor din lume a reuşit să-şi doboare propriul record de viteză

(update 19.11.2019) Orice șofer cunoaşte despre frustrările care pot apărea în cazul blocării efective a deplasării în spatele unui tractor cu mișcare lentă. Totuși, nu există niciun pericol să se întâmple şi în acest caz 🙂

Firma britanică JCB a făcut cel mai rapid tractor (modificat) din lume, iar mecanicul, motociclistul și aventurierul Guy Martin l-a condus din nou pentru a stabili un nou record mondial de viteză, de această dată înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness. Inițial a stabilit un nou record de 166,79 km/h înainte de a merge și mai repede, atingând 217,570 de km/h!

Amintim că motorul standard al vehiculului fost înlocuit cu un altul marca JCB care produce peste 1.000 CP, a fost instalată o nouă transmisie cu șase trepte și o cabină mai mică, mai aerodinamică. Alte modificări includ o nouă capotă din aluminiu, părţi suplimentare de caroserie cum ar fi bara de protecție față, panourile laterale, difuzorul posterior, panoul de dedesubt și un șasiu mai ușor.


(26.06.2019) Record de viteză pentru un tractor. S-a datorat inclusiv unei echipe de Formula 1

Pilotul britanic Guy Martin, la volanul unui tractor agricol JCB Fastrac modificat, a reuşit să atingă o viteză de 167 de kilometri la oră. Rezultatul este cu 27 de km/h mai bun decât recordul anterior (dar mondial), stabilit de Stig de la Top Gear acum un an.

A sneak peek of what’s to come in our documentary with @guymartinracing and @Channel4 later this year. Britain’s fastest tractor, achieving a record 103.6mph. #JCBWFT pic.twitter.com/qMfk550IVf

— JCB (@JCBmachines) June 21, 2019

Tractorul în sine este dotat cu un motor turbo diesel de 7.2 litri, care produce aproximativ 1.014 cai putere și 2.500 Nm de cuplu. Pentru pregătirea tractorului pentru înregistrarea performanţei pe aerodromul din Ellington au fost antrenaţi specialiști de la Williams Advanced Engineering, cei care stau şi în spatele echipei de Formula 1 ROKiT WILLIAMS RACING.

Aceştia au făcut tot posibilul pentru a-i reduce greutatea (de la 7.5 la 5) şi pentru a-l face cât mai aerodinamic. În locul unui Agco CVT a fost instalată o cutie de viteze manuală ZF cu şase trepte. Tracţiunea este pe puntea din spate.

Cu acest JCB Fastrac a fost stabilit un record britanic, însă nu a fost înregistrat în Guinness Book of World Records ca cel mai rapid tractor din simpla cauză că reprezentanţii acestei organizaţii nu au fost invitaţi să o facă.

Vezi şi: (video) Guinness World Records a înregistrat cea mai rapidă maşină de tuns iarba din lume

Vezi şi: (video) Un Porsche Panamera Sport Turismo a plimbat un tractor Porsche pe Nurburgring

Vezi şi: (video) Case IH prezintă conceptul unui tractor cu care poţi lucra pe câmp chiar şi de acasă

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/