(video) Aston Martin îşi prezintă noul motor V6 înainte de a-şi suspenda producţia din cauza COVID-19

Aston Martin va suspenda, începând din această seară, toate operațiunile de fabricație în conformitate cu instrucțiunile Guvernului britanic privind COVID-19. Perioada de suspendare a producţiei de maşini este planificată inițial până luni, 20 aprilie 2020, dar cu toate acestea, administratorii afacerii vor continua să urmărească situația și va căuta să reia operațiunile imediat ce va fi rezonabil de făcut asta.

Tot astăzi, înainte de această pauză, marca britanică prezintă primele detalii despre noul motor V6 turbo dezvoltat cu forţele proprii.

https://youtu.be/zkp-IgwTpAM

Compania auto britanică spune că noul propulsor a fost creat pentru a fi baza unei noi serii de maşini sport cu agregate montate central. Prima dintre ele va fi noul Aston Martin Valhalla, programat pentru debut în 2022.

Numit intern sub numele de cod TM01, în cinstea ilustrului inginer al Aston Martin care a activat în anii ’50-60 ai secolului trecut, Tadek Marek, motorul a fost deja supus unei serii de teste ample pe standul dinamometric, deoarece echipa face progrese spre crearea primului motor complet nou proiectat în Marea Britanie din 1968 al mărcii de lux.

Motorul anterior făcut de Aston Martin era un V8 clasic, creat în 1968, care a fost folosit pe maşinile britanice în versiuni modernizate până tocmai în anul 2000, după care în gamă au rămas doar agregate marca Ford.

Astăzi ni se confirmă că este vorba despre o unitate V6 twin-turbo de 3.0 litri volum (cu turbocompresoare în V), care va fi complet electrificată, acesta fiind un aspect care a fost esențial pentru dezvoltarea motorului încă din prima zi.

În paralel cu testele prezentate astăzi, Aston Martin dezvoltă o nouă gamă de sisteme hibride, care vor asigura că unitatea completă de propulsie va deveni cea mai puternică din gama Aston Martin când va apărea în vânzare.

Cifrele finale ale puterii și ale cuplului pentru fiecare aplicaţie pot fi determinate de caracteristicile dorite ale fiecărui produs pe care îl servește și vor fi confirmate la momentul lansării. Preliminar este vorba de peste 1.000 CP!

În urma lui Aston Martin Valkyrie, primul hipercar cu motor montat central al mărcii, multe soluţii cheie au fost aplicate direct şi la acest proiect. Drept urmare, decizia de a dezvolta motorul cu o structură “hot V” a fost clară din start, configurația-i permițând să cântărească mai puțin de 200 kg!

Vitezele mai mari de turaţie ale motorului, în combinație cu avantajele electrificării, vor oferi caracteristicile de performanță ale unei mașini sport cu motor central la un nivel extrem. Desigur, motorul va fi poziționat direct în spatele cabinei șoferului și va fi echipat cu un carter uscat pentru a garanta cel mai scăzut centru de greutate posibil. De asemenea, sistemul va furniza performanțe excepționale de ungere în timpul virajelor la limită, abordate cu viteză mare.

În ciuda caracterului excesiv al acestui motor, motorul este proiectat să îndeplinească toate cerințele viitoare de emisii conform standardului Euro 7!

Noul Aston Martin Valhalla va exista în doar 500 de exemplare.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-stiai-asta-motorul-de-pe-aston-martin-valkyrie-se-poate-roti-pana-la-11100-de-rpm/

(video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Viitorul Aston Martin Vanquish va concura cu supercarurile italiene

https://autoblog.md/video-premiera-mondiala-noul-aston-martin-v12-speedster/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/