(video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Viitorul Aston Martin Vanquish va concura cu supercarurile italiene

Într-un spectacol de forță fără precedent, Aston Martin a ales a 89-a ediţie a Geneva Motor Show pentru a completa un trio de premiere mondiale cu prima apariţie a unui viitor supercar ce va purta denumirea Vanquish!

Conceptul Vanquish Vision oferă o previzualizare a ceea ce va fi primul supercar al mărcii cu motor poziţionat central şi a limbajului de design al unuia dintre cele mai ambiţioase proiecte ale mărcii

Vanquish Vision a debutat împreună cu Aston Martin AM-RB 003 Concept, un hipercar mid-engine, dar şi alături de Aston Martin Lagonda All-Terrain Concept, un viitor SUV de lux.

Până la începutul lui 2018, Vanquish era în mod tradiţional denumirea rezervată pentru modelul vârf de gamă al mărcii Aston Martin şi iată că britanicii au decis să reînvie acest nume şi să-l pună unui supercar care va intra pe una dintre cele mai concurente pieţe în care deţin supremaţia producătorii italieni.

La fel ca AM-RB 003, Vanquish Vision beneficiază de o mai mare cristalizare a filosofiei pionier în Aston Martin Valkyrie și distilată în AM-RB 003, în ceea ce priveşte urmărirea unei greutăţi reduse, unui ambalaj eficient aerodinamic şi a unui pachet cuprinzător de dotări cu o conotaţie sportivă.

Informații tehnice detaliate despre model, dar şi cum arată interiorul său, vor fi dezvăluite treptat în timp ce programul de dezvoltare va avansa, însă Aston Martin divulgă acum două detalii elementare despre automobil.

Versiunea de serie care va deriva din acest concept va fi propulsată de un nou motor V6 turbo pe care Aston Martin îl va construi cu puterile proprii. Iniţial acesta îşi va face debutul pe modelul de serie AM-RB 003, unde va fi parte a unui sistem de propulsie hibrid.

Al doilea lucru pe care trebuie să-l cunoaştem este că, spre deosebire de contrucţia modelelor Aston Martin Valkyrie şi AM-RB 003, completă din fibră de carbon, Vanquish Vision Concept dispune de un șasiu unic din aluminiu. Folosirea acestui metal va reduce costurile, va permite grăbirea procesului de producţie şi va păstra o greutate redusă, factor care este esenţial pentru super maşini.

Supercarul de serie Aston Martin Vanquish va intra în producţie în anul 2022, după modelul AM-RB 003.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise