GENEVA 2019: Premieră mondială – Lagonda All-Terrain Concept este un viitor super SUV de lux

Aston Martin Lagonda a fost mândră să prezinte conceptul Lagonda All-Terrain la Salonul Auto de la Geneva, continuându-şi astfel călătoria spre o nouă gamă de vehiculele de lux conduse de tehnologii de propulsie cu emisii zero. Producţia modelului de serie va începe din 2022 în “noua casă a electrificării” din St Athan, Țara Galilor.

Construit în jurul tehnologiilor de viitor care iată iată vor fi aduse mai aproape de realitate, cum ar fi trenul său de rulare electric inovator, noul concept este un ultra-elegant, extrem de luxos şi un vehicul complet electric, care poate transporta ocupanții săi la distanță, în locaţii spectaculoase.

Din punct de vedere a materialelor folosite, acestea au fost pe larg împrumutate de la conceptul Lagonda Vision, însă adaptate pentru medii noi şi provocatoare deoarece în faţa noastră avem un SUV şi chiar dacă este de lux, trebuie să aibă capacitatea de a aborda off-road-ul.

https://www.youtube.com/watch?v=vBtX50kP2is

Potrivit reprezentanților brandului, Lagonda All-Terrain este un studiu al viitorului apropiat, precum și o încercare de a îmbunătăți stilul de firmă, pe care maşinile de serie îl vor adapta din 2022. Elementele cheie ale limbajului de design sunt împrumutate din lumea super iahturilor.

Ca şi limuzina electrică Lagonda Vision, noul concept este echipat cu o secțiune de acoperiș care se deschide în sus şi nişte portiere posterioare care se deschid contra direcţiei de mişcare, soluţie care facilitează accesul comod în mașină. În habitaclu există patru fotolii separate, iar pentru că are sistem de pilotare automată şi când îl foloseşte, scaunele faţă se pot întoarce la 180 de grade.

Panoul de bord al maşinii este integrat în volanul futurist, iar afişajul cu ecran tactil pentru controlul altor sisteme de la bord este plasat în tunelul central. Pentru decor se folosesc o mulţime de materiale moi, scumpe și naturale, cum ar fi cașmirul, mătasea sau ceramica.

Cei de la Aston Martin Lagonda încă mai sunt încrezuţi că cheia unei maşini, ca un obiect fizic, va juca în continuare un rol important în viitor, astfel încât în acest concept ocupă un “loc de cinste”. Datorită unor electromagneți, aceasta levitează frumos între scaunele din faţă.

O altă caracteristică a conceptului este un raft posterior care este scos din podeaua portbagajului. Acesta joacă rolul unei platforme suplimentare pe care se poate aşeza pentru a admira un peisaj sau pe care se poate organiza un picnic.

După cum am menţionat şi anterior, producţia modelului de serie, despre care credem că va fi la fel de spectaculos, va începe din anul 2022.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise