(video) Distrugătorul lui W09 EQ Power+? Scuderia Ferrari a prezentat a 64-a maşină pentru F1

Rivala de moarte a echipei Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Scuderia Ferrari, a prezentat de asemenea în această după amiază la Maranello, în cadrul unui mega eveniment, noul monopost SF71H!

Maşina este a 64-a cu un singur loc, proiectată și produsă de Ferrari special pentru a concura în Campionatul Mondial de Formula 1.

Modificările la regulament, introduse în sezonul trecut, au condus la schimbarea semnificativă a aerodinamicii maşinii, dar şi a lărgirii anvelopelor. Prin urmare, noul monopost a fost creat pentru a profita la maxim de experiența acumulată anul trecut.

În comparație cu modelul SF70H din 2017, ampatamentul a fost schimbat ușor, iar dimensiunile laterale au fost revizuite împreună cu sistemul de răcire. Suspensia de asemenea a fost resetată şi urmează a fi ajustată de luni, 26 februarie, când vor începe testele pre-sezon.

Ferrari SF71H monopost 2018 6

Cel mai evident element nou care „bate la ochi” este sistemul Halo, conceput pentru a proteja zona cockpit-ului. După doi ani de testare pe pistă, a intrat acum în registrul de reguli. Acesta cântărește aproximativ 7 kg, plus accesorii, iar acest lucru a fost compensat doar parțial, cu o creștere de 5 kg – de la 728 la 733 – greutatea minimă a mașinii stabilită în regulamentul pentru sezonul din 2018.

Numărul de motoare V6 care pot fi utilizate pe parcursul sezonului, fără a suferi o penalizare, continuă să scadă, în acest an de la 4 la 3. Același număr se aplică turbo compresoarelor și sistemelor de recuperare a energiei termice MGU-H.

Pe de altă parte, sunt permise pe parcursul anului doar două sisteme de recuperare a energiei cinetice MGU-K, o cifră identică care se aplică și unității de control electronice și a bateriilor. De aceea cei din departamentul de motoare și-au bazat activitatea pe acești parametri noi ca să-i facă să reziste mai mult.

Iată specificaţiile noului Ferrari SF71H:

ferrari 2018 f1 specs

În noul sezon Formula 1 de partea echipei Scuderia Ferrari vor concura piloţii Kimi Raikkonen şi Sebastian Vettel.

Ferrari SF71H monopost 2018 1
Ferrari SF71H monopost 2018 3
Ferrari SF71H monopost 2018 5

Cmentariile sunt închise