(foto) Viral! Panoul “informativ” incredibil care ar sta de minim 7 ani pe o stradă din Rusia

Un panou publicitar incredibil de “informativ” încă mai face senzaţie inclusiv în online. În ziua de 27 mai 2020 va împlini 8 ani din momentul în care a fost imortalizat pentru prima dată, deşi nu se cunoaşte exact când a fost montat. Bannerul ar mai sta şi în prezent într-o localitate din raionul Lenskyi al regiunii ruseşti Arhanghelsk.

Afişul arată lumii un copil fericit într-un scaun auto, în timp ce în partea dreaptă, cu litere de tipar scrie următorul mesaj: “Nu îţi permiţi (sau nu ai suficienţi bani pentru aţi cumpăra) un scaun auto? Nu fă (sau nu naşte) copii!” O motivație grozavă, nu-i aşa? Mai ales că autorul “campaniei de informare” este statul, mai exact subdiviziunea locală a MAI-ului rusesc!

Iată imaginea cu data originală // FOTO: click-or-die.ru

De fapt, mesajul publicității sociale este corect, dar este formulat foarte incorect. Dacă un cetăţean nu poate instala un scaun auto într-o maşină din motive financiare, ar face bine să nu facă uz de automobil pentru a nu-l supune pericolelor, ci să meargă cu copilul folosind transportul în comun sau pe jos.

Poate acesta ar fi fost un mesaj mai bun, însă, datorită faptului că în departamentul de PR al GIBDD angajații vorbesc limba maimuței, a rezultat o frază extrem de controversată care i-a indignat pe majoritatea “consumatorilor de reclamă”. Într-o astfel de publicitate socială ar fi fost mai înțelept de recomandat până la urmă cumpărarea chiar şi a unui scaun auto second hand sau să fie explicat ce i s-ar putea întâmpla copilului în caz de accident fără acest accesoriu.

Potrivit legislaţiei din Federaţia Rusă, părinţii copiilor minori cu vârstă de până la 7 ani sunt obligaţi să-i aşeze în scaune auto indiferent unde se află în habitaclul maşinii.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

Un altfel de “scaun auto”! Ce a folosit un tânăr pentru a-şi transporta fiul de doi ani pe locul din faţă

(video) Ai nevoie, dar nu îţi poţi permite un scaun auto pentru copilul tău? O soluţie a fost lansată astăzi la Chişinău

În Ucraina s-au introdus sancţiuni pentru transportarea copiilor fără scaune auto. Care sunt “tarifele”

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/