(foto) Ion Ţiriac şi-a completat colecţia de maşini cu un pick-up Ford, unul cu 755 CP

Ion Ţiriac şi-a completat colecţia de maşini de la Bucureşti cu un pick-up Ford F-150 şi ce neobişnuit ar părea în asta poate vă întrebaţi.

Răspunsul i se ascunde sub capotă, acolo unde există un cu totul alt motor, preparat de atelierului celebrului şi regregatului Carroll Shelby, pentru a produce tocmai 755 CP!

Anume acest exemplar Shelby F-150 a fost fabricat în 2018 şi este unul dintre cele doar 500 modificate de Shelby American (pregătite exclusiv pentru piaţa americană apropo), echipat cu o mulțime de upgrade-uri de performanță faţă de modelul de bază. Aflaţi că este construit pe baza modelului Ford F-150 Raptor pe care am reuşit să-l testăm.

(video) Test Drive Premieră: Ford F-150 Raptor! L-am testat în SUA!

În locul motorului Ecoboost V6, acesta folosește un V8 de 5.0 litri supraalimentat, folosind injectoare modernizate, un intercooler mare din aluminiu și o galerie de admisie din fibră de carbon. Acesta dezvoltă într-un final 755 cai putere şi 870 Nm de cuplu, cu tocmai ±300 de cai putere mai mult decât versiunea Raptor din uzină.

Alte îmbunătățiri includ o capotă cu prize de aer proeminente, o grilă nouă de radiator, tapițerie marca Shelby în habitaclu, roți Shelby, anvelope pentru toate tipurile de teren, un eşapament custom de la Borla și amortizoare Fox Racing printre altele.

Preţul de start în SUA pentru o astfel de maşină era de peste 106.000 de dolari!

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Dar mai aflaţi ceva în context. Din nou pentru America (SUA şi Canada), atelierul pregăteşte pentru lansare în acest an o variantă şi mai nebună a modelului – Shelby F-150 Super Snake Sport!

Maşina asta va exista în doar 250 de exemplare şi toate vor putea fi dotate la alegerea clientului cu acelaşi V8 de 5.0 litri, dar care va fi forţat să producă 770 de CP!

Cu un asemenea agregat acest pickup sport, perfect omologat pentru a putea circula pe drumurile publice, va putea face 0-97 de km/h în doar 3.45 secunde, în timp ce în 8.3 secunde va putea atinge o viteză de 160 de km/h (cifre din cadrul testelor interne).

Preţul de start al unei astfel de maşinării va porni de la 93.385 de dolari.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-reportaj-special-autoblog-md-in-vizita-la-atelierul-shelby-din-las-vegas/

(video) Ford F-150 Nitemare a devenit cel mai rapid pick-up din lume pe care îl poţi cumpăra

(foto) Achiziţie de lux pentru Ion Ţiriac. A cumpărat două din cele 300 Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/