Guvernul Rusiei a votat expres schimbarea plafonului de la care se percepe taxa de lux pentru maşini

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Guvernul rus a susținut modificarea Codului Fiscal în ceea ce priveşte taxa de lux pentru automobile, propusă cu doar câteva zile mai devreme de Ministerul Industriei şi Comerţului.

Cu intrare în vigoare urgentă, pragul minim de preț pentru un autoturism uşor supus unui astfel de impozit este acum de 10 milioane în loc de trei. Astfel, numărul proprietarilor de mașini care plătesc pentru aceasta va scădea, a declarat premierul rus Mihail Mişustin.

Modificările se vor aplica tuturor mașinilor achiziționate de la 1 ianuarie 2022 şi vor intra în vigoare peste câteva zile.

Aşa-zisa taxă de lux locală este inclusă în cea pentru folosirea drumurilor, care este mărită cu un coeficient special în dependenţă de costul automobilului.

În prezent, proprietarii de mașini în valoare de la 3 la 5 milioane de ruble trebuie să plătească taxa de drum cu un coeficient de 1,5. Pentru autoturismele cu vârsta cuprinsă între un an și doi ani se calculează cu un coeficient de 1,3, iar pentru cele cu vârstă de doi până la trei ani – 1,1.

Din 24 februarie, din cauza înăspririi sancțiunilor împotriva Federației Ruse în legătură cu evenimentele din Ucraina, rubla a scăzut cu 45% și nu s-a stabilizat încă. Ca urmare, mașinile noi devin tot mai scumpe!

Această măsură însă nu-i va afecta deloc pe cei care vor modele scumpe, de genul:

Cmentariile sunt închise