(video) Câţi CP trebuie să aibă un Porsche 911 Turbo S pentru a-şi ridica puntea faţă la start

Modelul Porsche 911 nu este deloc o maşină realizată pentru drag racing, însă cine a spus că nu poate fi exploatată şi într-un astfel de mod? Băieţii de la ByDesign Automotive Group au modificat un exemplar 911 Turbo S produs în anul 2015, până când nu i-au stors din motorul boxer, poziţionat în spatele cabinei, tocmai 1.250 de CP!

Automobilul super sport este folosit în competiţii peste ocean şi poate arăta nişte rezultate foarte şi foarte impresionante. De curând a fost pus în joc pe pista de drag racing Auto Club Famoso Raceway din California, în cadrul unui eveniment privat, şi spre surprinderea multora a putut face un rar, ceea ce este cunoscut local sub termenul “wheelie”, printre modelele din această generaţie. (Şi încă la o aşa înălţime s-a ridicat!)

“Wheelie” reprezintă o, să spunem aşa, acrobaţie ce poate fi realizată în drag racing cu o maşină cu tracţiune spate de regulă, când partea din faţă i se ridică, se desprinde de pământ cu tot cu roţi. Se poate întâmpla asta când este aplicat un cuplu suficient pe roţile din spate, deşi în acest caz vorbim despre un automobil cu tracţiune integrală

Revenind la puterea maşinii, aflaţi că prin această capacitate modelul este capabil să facă 0-97 km/h în chiar 1.79 secunde, în timp de 402 metri îi poate parcurge în sub 9.0 secunde!

Pentru a putea realiza acest rezultat, coupeul are un motor boxer cu şase cilindri şi un volum mărit până la 4.0 litri, alături de alte manipulări interne şi un nou eşapament, noi turbocompresoare, un nou intercooler, etc.

Cutia de viteze PDK cu şapte trepte şi dublu ambreiaj a fost întărită pentru a putea prelucra puterea imensă cu un clutch pack de la Dodson Motorsport. Anvelopele îi sunt de model Mickey Thompson ET Street S/S.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/fotovideo-15-dintre-cele-mai-puternice-modele-porsche-din-lume/

(video) O Lada Niva cu 2500 de CP face furori în drag racing, însă două maşini din Moldova sunt mai rapide decât ea

(video) Aşa ceva nu aţi mai văzut! Un Golf cu două motoare care face două burnout-uri înainte de start

Cmentariile sunt închise