(foto) JMS 2023: Premieră mondială – Mazda MX-5 2024. Ce este nou

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă o premieră Mazda de la Japan Mobility Show 2023, pe lângă conceptul ICONIC SP, este a modelului MX-5 2024! Amintim că în Ţara Soarelui Răsare se numeşte Mazda Roadster. Iar după lansarea în cadrul JMS 2023 a avut loc şi o premieră europeană.

Ce este nou?

  • Modelul dispune acum de faruri LED advanced care se îmbină perfect cu noile lumini de zi integrate în blocul principal pentru a spori vizibilitatea. Stopurile full LED au fost, de asemenea, reproiectate subtil. Pentru caroserie este disponibilă o nouă culoare exterioară Aero Grey Metallic (înlocuieşte Platinum Quartz), iar acoperişul moale devine disponibil şi în bej. Designul jantelor a fost revizuit.
  • În cabină, scaunele sunt tapițate cu un material nou care previne alunecarea în timpul condusului dinamic. Printre alte noutăţi se numără o oglindă retrovizoare fără cadru (cu antiorbire), un sistem multimedia de ultimă generaţie pe un monitor tactil mai mare de 8.8 inchi (suportă Android Auto şi Apple CarPlay wireless), un panou de instrumente actualizat și două porturi USB-C.
  • Noul mod de conducere Dynamic Stability Control (DSC)-Track acordă prioritate șoferului prin aplicarea controlului supravirării numai în cazul unei învârtiri periculoase pe care șoferul nu o poate corecta. Proiectat, ținând cont de mulți șoferi începători, sistemul îl menține pe cel din spatele volanului, în control, până în ultima secundă.
  • S-au adăugat, de asemenea, funcții de siguranță suplimentare pentru șoferii care preferă să se deplaseze cu sistemul cruise control activat, acum existând la bord unul adaptiv datorită integrării unui radar frontal. 
    • Echiparea de bază Prime-Line va include Lane Keep Assist – care ajută la menținerea mașinii în bandă, Intelligent Speed ​​Control, Intelligent Brake Assist și recunoaștere actualizată a indicatoarelor rutiere, sistem care este acum legat de cel de navigație.
  • Modelul de bază cu benzinar natural aspirat de 1.5 litri (132 CP) a câștigat încă 4 CP, dar această creștere este disponibilă numai atunci când se consumă benzină cu cifră octanică mare (doar în Japonia). Puterea motorului de 2.0 litri nu s-a schimbat (184 CP la 7.000 rpm). 
    • Încă mai sunt două cutii de viteze la alegere – automată şi manuală cu șase trepte. Maşinile cu trei pedale au acum un nou diferențial cu alunecare limitată (Asymmetric LSD), care oferă diferite grade de blocare în timpul accelerației și frânării. Răspunsul la pedala de accelerație a fost, de asemenea, îmbunătăţit.
    • Toate MX-5-urile mai au o servodirecție electrică reajustată: Mazda promite o forță de reacție mai curată și mai ușor de înțeles.
    • Printre altele s-a ales cu modificări structurale ale șasiului și caroseriei, precum și de progrese pentru a crește atât puterea, cât și eficiența consumului de combustibil.
    • Sunetul motoarelor a fost, de asemenea, sporit, inclusiv prin adoptarea unui ISE (Induction Sound Enhancer).
    • Ambele agregate mai dispun de i-Eloop – un sistem de recuperare a energiei de frânare bazat pe condensator și sistemul Mazda i-stop.
  • Pe lângă echiparea de bază Prime-Line există Exclusive-Line şi cea de top Homura. Aceasta din urmă include numeroase caracteristici sportive, inclusiv un sistem de frânare Brembo, scaune Recaro și capace negre ale oglinzilor retrovizoare, iar cu motorul de 2.0 litri mai primeşte amortizoare Bilstein, o bară stabilizatoare și jante din aliaj BBS forjate.

Vânzările maşinii vor demara la începutul lui 2024.

Pentru doritorii de a afla toate detaliile despre maşină

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise