(foto) Grupul PSA anunţă noile Citroen e-Jumpy, Peugeot e-Expert şi Opel Vivaro-e

Vehicule sub forma unor autoutilitare electrice ușoare nu mai par ceva extraordinar pe piaţa din Europa și apar în gamele de produse ale unui număr tot mai mare de producători.

Preocuparea grupului francez PSA, care a decis să scoată pe piață versiuni electrice ale modelelor gemene Peugeot Expert, Citroen Jumpy și Opel Vivaro Van, nu s-a lăsat deoparte.

Practic nu vor exista diferențe exterioare între aceste maşini care au primit prefixul “e” în denumire spre deosebire de omologii cu motoare diesel. Doar ochi cu o privire ageră vor observa un capac suplimentar pe aripa frontală stângă, în spatele căreia se va ascunde de fapt portul de încărcare.

Din păcate nici una dintre cele trei companii nu a oferit prea multe detalii, de exemplu despre puterea motoarelor electrice sau timpul necesar încărcării bateriilor. Ştim însă că la dispoziţie se vor pune două oferte din punct de vedere a capacităţii seturilor de acumulatori: 50 sau 75 kWh. Cu acestea se va putea asigura o autonomie de până la 200 şi 300 de km respectiv, cifre calculate în baza ciclului WLTP.

Trio-ul de modele vor apărea în vânzare la mijlocul anului viitor. Tot atunci vor fi disponibile mai multe detalii, dar şi nişte preţuri. În viitorul apropiat electrificarea va afecta şi versiunile dedicate transportului de pasageri a acestor modele, iar în 2021 electrice ar trebui să devină modelele Partner/Berlingo/Combo.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/