(video) Peste 815 CP! Mercedes-AMG a arătat ce agregate vor propulsa o nouă generaţie de modele

Mercedes-Benz a vorbit despre unitățile de propulsie care vor fi utilizate într-o nouă generație de mașini sport de la Mercedes-AMG. Acestea vor primi motoare turbo pe benzină în combinație cu motoare electrice, baterii special concepute și cutii de viteze dedicate. În plus, pentru astfel de mașini sport va fi creat un sistem de tracțiune integrală original!

https://www.youtube.com/watch?v=Rpf5uGCs-hI

Caracteristici cheie:

  • Conceptul E PERFORMANCE anunțat de producător este calificat drept unul modular – astfel de sisteme de propulsie constau din piese interschimbabile, dar sunt conectate printr-un principiu comun de proiectare.
  • Conceptul implică utilizarea unui motor turbo pe benzină pe puntea din față (V8 M177 de 4.0 litri + un AMG Speedshift MCT-9G cu ambreiaj umed) în combinație cu un demaror-generator cu curea (14 CP). Puntea din spate va fi acționată de un motor electric în combinație cu propria cutie de viteze cu două trepte. Același principiu este utilizat, de exemplu, pe Porsche Taycan: prima treaptă de viteză se foloseşte pentru acceleraţii eficiente, iar a doua se implică la viteze mai mari de 140 de km/h.
  • Cel mai nou motor electric va putea dezvolta 70-150 kW (95-204 CP) și 320 Nm de cuplu. Este alimentat cu energie de propria baterie de 400V, 89 kg şi cu o capacitate de 6.1 kWh, cu sistem de răcire cu lichid, care va menține o temperatură constantă de 45 de grade. 
  • În plus, această unitate electrică oferă posibilitatea de a simula şi un diferențial blocabil, distribuind tracțiunea independent între roțile din spate. Această schemă este concepută pentru a spori manevrabilitatea. 
  • În cele din urmă, pentru motorul electric, care va răspunde în principal de mişcarea roţilor posterioare, s-a creat o posibilitate să se trimită o cantitate de putere şi cuplu şi pe puntea din faţă în cazul în care maşina va detecta că puntea din spate alunecă sau pierde din aderenţă.
  • Toate componentele electrice sunt combinate într-o unitate compactă situată în zona punții spate: aceasta ar trebui să îmbunătățească distribuția greutății viitoarelor mașini sport AMG. Există deja anunţate șase moduri de funcționare a centralei electrice (de la pur electric la unul curse), patru moduri de funcționare a electronicii de putere și patru opțiuni pentru recuperarea energiei cinetice (maxim 90 kWh).
  • La momentul de faţă nu este specificat exact care model va primi noua unitate de propulsie electrificată. Cu toate acestea, în cadrul prezentării ne-a fost arătat un Mercedes-AMG GT 4-door şi se pare că acesta o va avea, un asemenea model urmând să primească nomenclatura GT 73e. De asemenea, producătorul a menționat că, atunci când se utilizează un V8 twin-turbo, noul sistem este capabil să dezvolte până la 816 CP și 1.000 Nm de cuplu, ceea ce înseamnă că maşina va putea face 0-100 km/h în mai puţin de 3.0 secunde!
  • Totodată, s-au anunţat caracteristicile uneia dintre variantele de bază ale trenului de rulare E PERFORMANCE. Se presupune că va folosi motorul turbo de 2.0 litri, găsit inclusiv pe Mercedes-AMG A 45 4MATIC+. Dar acest propulsor este planificat, în primul rând, să se instaleze longitudinal și nu transversal, pe lângă faptul că va fi modificat suplimentar. De exemplu, acest motor va folosi un nou compresor cu acționare electrică, o soluţie care de una singură va putea mări puterea totală până la 450 CP. 
  • S-a anunțat oficial că această motorizare o vom vedea pe noul Mercedes-AMG C 63: va combina un motor turbo cu patru cilindri şi unul electric cu 150 kW (204 CP). Data debutului modelului şi câţi cai putere va genera cumulativ nu s-a menţionat.
  • Producătorul german mai subliniază că lucrările duse la noile unităţi de propulsie au fost efectuate cu participarea activă a specialiștilor din echipa Mercedes-AMG Petronas F1. Un indiciu în acest sens l-am auzit încă la începutul lunii martie, când cea mai puternică versiune a Mercedes-AMG GT a fost demonstrată oficial pentru prima dată. În același timp, s-a confirmat atunci că super hibridul va fi echipat cu un motor V8 twin-turbo.
https://www.youtube.com/watch?v=v3Yjz9ca0nE

Detalii suplimentare:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/media/2021/03/2021_03_31_PI_Mercedes_AMG_TecDay_Future_of_Driving_Performance_EN.pdf”]


Cmentariile sunt închise