Designerul auto Jozef Kaban se întoarce “acasă”

Designerul auto de origine slovacă în vârstă de 46 de ani, Jozef Kaban, se întoarce “acasă”. După ce nu şi-a găsit locul la Skoda, BMW şi Rolls-Royce, expertul revine acolo de unde şi-a început cariera – la Volkswagen.

Amintim că Jozef Kaban are Master în Arte şi şi-a început cariera de șef de design exterior la Volkswagen în 1993, unde a devenit un lider de echipă, simultan ocupând din 1998 şi postul de șef de design exterior la Bugatti. În 2003 s-a mutat la Audi ca asistent de design exterior. În 2006 a avansat la funcția de șef de design exterior la Audi.

Din 2008 a devenit șef de design exterior la Škoda Auto şi a ocupat acest post până la începutul anului 2017, când a părăsit marca cehă pentru a deveni designer-şef BMW în locul lui Karim Habib. În 2019 şi-a schimbat poziţia în cadrul BMW Group și a condus temporar divizia celor de la Rolls-Royce.

După doar o jumătate de an a decis să părăsească Rolls-Royce și BMW Group, revenind la VW AG, dar de data aceasta pentru postul de designer-şef al diviziei Volkswagen Passenger Cars, valabil cu drepturi depline din 1 iulie 2020!

Jozef Kaban vine să-l înlocuiască în aceeaşi funcţie pe Klaus Bischoff, care va avansa în calitate de designer-şef al grupului VW de la 1 aprilie 2020 şi va deţine iniţial şi postul de designer-şef al diviziei Volkswagen Passenger Cars până nu îl va prelua Kaban conform contractului.

Klaus Bischoff (57 de ani) este licențiat în design și este alături de Volkswagen din 1989. Și-a început cariera în design interior la Wolfsburg. El a fost numit șef al subdiviziunii Design Concepts în 1996.

În urma unor alte funcții de conducere în calitate de: șef responsabil pentru interiorul maşinilor dedicate transportului de pasageri, șef de design exterior și responsabil pentru designul complet al vehiculelor, Bischoff a fost pus mai mare pe Centrul de Design din Wolfsburg în 2006. A fost numit designer-șef al brandului Volkswagen Passenger Cars în 2007.

Klaus Bischoff

Respectiv, Klaus Bischoff va face un pas mai sus în carieră pentru a prelua funcţia de designer-şef al grupului VW pe care o are acum Michael Mauer, cel care în prezent ocupă şi funcţia de designer-şef Porsche. Ulterior Mauer îşi va concentra responsabilităţile doar în cadrul Porsche.

Ce ţine de Michael Mauer (57 de ani), acesta a studiat designul automobilelor și și-a început cariera cu Mercedes-Benz încă din 1986, unde a ocupat diverse posturi de conducere în design până în 2000. În acel an, s-a mutat la Saab în calitate de Executive Director Design și, de asemenea, a condus divizia Advanced Design la General Motors Europe din 2003.

Mauer a devenit designer-şef la Porsche AG din 2004 și, în plus, a fost responsabil pentru VW Group Design din 2016.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/