ATENȚIE ȘOFERI! INP cere amenzi mai dure!

0

Accidentele rutiere cu implicarea pietonilor sunt din ce în ce mai răspândite în Republica Moldova, iar autoritățile își doresc să reducă cât mai mult din numărul victemelor ce sunt traumate sau omorâte anual în țara noastră! Din acest motiv, Inspectoratul Național de Patrulare va veni cu o propunere de a crește amenzile rutiere pentru șoferii care nu cedează trecerea pietonilor.

INP

Astfel, potrivit proiectului amenzile rutiere ce vor fi aplicate șoferilor ce nu vor ceda trecerea pietonilor vor crește de la 200 lei și 2 puncte de penalizare la o amendă cuprinsă între 600 lei și 1.000 lei plus 4 puncte de penalizare! Ba mai mult, șoferii care vor crea o situație de accident vor fi sancționați cu 1.500 lei sau chiar vor rămâne fără permis de conducere pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 12 luni.

Propunerea INP vine în contextul creșterii alarmante a accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor și în special a copiilor. Doar în primele nouă luni din anul 2015, peste 220 de copii au fost tamponați de către șoferii neatenți, în timp ce 16 minori și-au pierdut viața.

Poliția va atrage o atenție sporită în continuare și asupra pietonilor care trec neregulamentar strada. De la începutul anului, peste 8.000 de pietoni au fost amendați de către inspectorii INP.

0 comentarii
  1. lera spune

    Iar se gindesc la buzunarul lor,in loc sa amenajeze trecerile pentru pietoni cu lumina noaptea. Sa si mai educe si pietonii, nu numai soferii,sa le ecsplice ca soferul ar trebui sa vada ca persoana vrea saintersecteze strada.Din pacate multi o fac pe dea-ndoasele-fugind paralel cu drumul,la un moment te trezesti cu el inaintea automobilului,dar soferul e vinovat…In36 de ani la volan am vazut…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata