(video) Noul Alpina XD3 este un crossover diesel quad turbo, la fel de rapid ca un M550d Touring

Noua generaţie BMW X3 a primit primul program de tuning din partea atelierului german Alpina. Premiera noului crossover Alpina XD3 va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Deocamdată specialiştii germani au ales să modifice o variantă diesel a modelului, astfel procedând şi în cazul generaţiei anterioare F25.

Sub capotă este montat un agregat de 3.0 litri şi cu şase cilindri în linie, care produce 388 CP (între 4.000 şi 5.000 de rpm) şi 770 Nm de cuplu. Propulsorul dispune de patru turbo compresoare şi un sistem de injecţie directă common rail.

Cu ajutorul unei cutii de viteze noi cu opt trepte ZF Sport Automatic Transmission, cu funcţie ALPINA SWITCH-TRONIC, acceleraţia 0-100 de km/h o face estimativ în 4.6 secunde, iar viteza maximă poate ajunge la 266 de km/h, ceea ce înseamnă că Alpina XD3 este cel mai bun crossover din segment.

Comparativ cu cel mai puternic X3 al momentului, M40i, maşina propusă de Alpina accelerează cu 0.2 secunde mai repede până la 100 de km/h şi atinge o viteză maximă cu 16 km/h mai mare. Mai interesant este că noul XD3 se compară la dinamica accelerării cu un BMW M550d Touring.

Consumul mixt îi este estimat la 9 litri/100 de km parcurşi.

Alpina XD3 BMW X3 tuning 0

Printre alte dotări la capitol tehnic, care vin standard, se numără: tracţiune integrală cu sistem specific Alpina de distribuţie a cuplului, diferenţial spate controlat electronic, suspensie sport cu amortizoare adaptive, regimuri de rulare Sport+ şi Comfort+ şi jante specifice atelierului de 20 de inci (opţional de 22 de inci).

Din punct de vedere estetic, crossoverul a primit nişte inserţii noi pe barele de protecţie şi un sistem original sport de evacuare a gazelor de eşapament. La interior au fost modificate ceasurile de bord cu afişarea vitezei maxime de 330 de km/h (?) şi la comandă se poate tapiţa complet habitaclul cu piele fină Lavalina în locul celei oferite de BMW.

Noul Alpina XD3 va ajunge la clienţi din a doua jumătate a anului 2018.

Mai multe detalii şi caracteristici:

Alpina XD3 BMW X3 tuning 1
Alpina XD3 BMW X3 tuning 3
Alpina XD3 BMW X3 tuning 5
Alpina XD3 BMW X3 tuning 7
Alpina XD3 BMW X3 tuning 9

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/