(video) Noile Mercedes-Benz C 300 de Saloon & Estate – maşini diesel plug-in hybrid cu un consum de 1.5 litri

Noile modele Mercedes-Benz C 300 de Saloon & Estate sunt alte două automobile care vor folosi a treia generaţie a sistemului de propulsie plug-in hybrid dezvoltat de producătorul german. Acesta este combinat cu un motor diesel sofisticat, cu patru cilindri, pentru prima dată în clasa C.

Rezultatul este un vehicul care poate acoperi o distanță de până la 57 km numai cu energie electrică, cu emisii locale zero!

Noul model diesel plug-in hybrid din clasa C combină cel mai sofisticat motor diesel al Mercedes-Benz cu un sistem hibrid extern ce poate fi reîncărcat, şi cu o baterie nouă din litiu-ion, capabilă să stocheze 13.5 kWh de energie. Datorită încărcătorului de la bord, răcit cu apă, cu o capacitate de 7.4 kW, bateria poate fi încărcată de la 10 la 100% în aprox. 1.5 ore de la o cutie de perete de nouă generaţie de asemenea, dacă se utilizează întreaga putere. Același lucru este posibil în aproximativ cinci ore prin intermediul unei prize convenționale de uz casnic.

Motorul diesel cu patru cilindri OM 654 generează o putere nominală de 194 CP și un cuplu de vârf de 400 Nm, şi este cuplat la cea mai recentă generație a transmisiei hibride 9G-TRONIC cu 9 trepte. Unitatea de propulsie mai include şi un motor electric care produce 90 kW şi un cuplu maxim de 440 Nm. În total, sistemul produce 306 CP şi un cuplu combinat, limitat la maxim 700 de Nm, disponibili toţi de la doar 1.400 rpm!

Maşinile mai sunt dotate cu funcţia ECO Assist, care utilizează datele din toate sistemele de asistență pentru conducere, inclusiv sistemul de navigație, și indică conducătorului auto momentul precis în care este cel mai bine să ia piciorul de pe accelerator (în acest timp activându-se imediat sistemul de recuperare a energiei), când și cât de des ar trebui transmisia să schimbe treapta de viteză pentru a economisi combustibilul și cum trebuie controlată temperatura de funcționare a tuturor componentelor majore pentru a aborda în mod eficient o rampă.

Odată ce șoferul a introdus o destinație în sistemul de navigație, energia din baterie este menținută disponibilă pentru a fi folosită în timpul condusului prin oraşe şi localităţi, în timp ce orice regenerare a filtrului de particule necesită, de preferință, deplasarea pe drumuri extraurbane.

Pentru regenerarea filtrului de particule, motorul cu combustie trebuie să funcționeze suficient de mult și cu o temperatură suficient de ridicată a gazului de evacuare, în timp ce un sistem plug-in hybrid este cel mai eficient atunci când funcționarea motorului cu combustie este redusă la minimum. Prin urmare, unităţile diesel PHEV de la Mercedes-Benz au o strategie de ardere parțială, în care încărcătura de particule prinsă în filtru poate fi arsă în porții atunci când condițiile sunt adecvate pentru aceasta. În acest caz, motorul electric poate chiar să mărească în mod specific sarcina pentru motorul de combustie pentru a atinge temperatura gazului de evacuare necesară regenerării. Energia electrică generată în acest proces încarcă bateria de înaltă tensiune pentru următoarea perioadă de conducere fără emisii.

Șoferul are ultimul cuvânt de spus, desigur, și poate selecta și influența programul de condus și modul de funcționare a sistemului hibrid. Din nou, aceeaşi asistență oferită de ECO Assist informează şoferul când trebuie să nu mai apese pe accelerator, să utilizeze modul “gliding” sau să activeze recuperarea. De asemenea, ECO Assist utilizează un semnal haptic pentru a informa șoferul atunci când o accelerare mai mare este posibilă numai prin activarea motorului diesel. La sfârșitul călătoriei, îi mai permite conducătorului să cunoască distanța parcursă cu motorul cu ardere internă oprit.

Apropo, datorită sistemului electric de înaltă tensiune, încălzirea și climatizarea pot funcţia în mod independent, fără necesitatea pornirii motorului cu combustie, permițând controlul climatizării înainte de intrare în habitaclu, atât în timpul verii, cât şi iernii.

Livrarea primelor maşini este programată pentru mijlocul anului 2019. În mod natural, Mercedes promite că va fi și o versiune plug-in-hibrid cu motor pe benzină, bazat pe clasa C curentă.

Vezi şi: (video) Noile Mercedes-Benz C 300 de Saloon & Estate – maşini diesel plug-in hybrid cu un consum de 1.5 litri

Vezi şi: (video) S-Class-ul care consumă doar 2.5 litri de benzină poate fi comandat începând de astăzi

Caracteristici tehnice complete:

 Model

C 300 de SaloonC 300 de Estate
Număr cilindri/aranjament/tip4/în linie/diesel

4/în linie/diesel

Volum (cc)

1.9501.950
Putere motor cu combustie (CP la rpm)194 la 3.800

194 la 3.800

Cuplu motor cu combustie (Nm între rpm)

400 între 1.400-2.800400 între 1.400-2.800
Putere motor electric (kW/CP)90/122

90/122

Putere totală sistem hibrid (CP)

306306
Cuplu total sistem hibrid (Nm)700

700

Acceleraţie 0-100 km/h (s)

5.65.7
Viteză maximă (km/h)250

250

Viteză maximă în regim electric (km/h)

puţin peste 130puţin peste 130
Consum mixt de motorină (l/100 km)1.6-1.4

1.6-1.5

Emisii mixte de CO(g/km)

42-3842-39
Capacitate totală baterie (kWh)13.5

13.5

Consum mixt de energie electrică (kWh/100 km)

18.719.1
Autonomie electrică (km)până la 57

până la 56

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise