(foto) Automobile rare dintr-o colecție privată din Ucraina, scoase la vânzare. Banii vor merge pentru nevoile armatei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Clubul de mașini exclusiviste Retro-Cortege Ternopil își vinde colecția unică. Încasările vor fi utilizate pentru achiziționarea de vehicule pentru Forțele Armate ale Ucrainei în cadrul proiectului Тисячу авто свободи, inițiat de președintele Administrației regionale de stat din Lviv, Maxim Kozitsky.

Anunțul a fost făcut, cu durere, de președintele clubului Demkura Taras. El a început să colecționeze mașini clasice/retro încă din anii 90, după ce a vizitat un festival auto organizat la Paris.

Punctul culminant al colecției în cauză este o decapotabilă Maybach cu patru uși, care a servit reședința lui Hitler din Vinnița în timpul celui de-al Doilea Război Mondial! Această mașină a fost ascunsă într-un hambar în timpul retragerii nemților și apoi a fost salvată literalmente de a fi tăiată la fier vechi.

Al automobil interesant este un Jaguar XJ din 1968. Sedanul i-a fost făcut cadou lui Brejnev de însuși președintele american Nixon. 

De asemenea, sunt de remarcat mașini atât de rare precum Mercedes-Benz 540K din 1937, Opel Admiral din 1937, Wanderer W23 din 1936. Există, de asemenea, un UralZIS-5, diverse versiuni de Volga şi Moskvici și, desigur, primul născut din Zaporojie – ZAZ-965.

Toate sunt restaurate şi funcţionale. Demkura Taras poate fi apelat pentru întrebări de orice persoană interesată, chiar şi din străinătate, însă cel mai mult şi-ar dori ca maşinile să rămână acasă.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/