(video) Premieră peste ocean: Noul Honda HR-V pentru America de Nord

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

A treia generație Honda HR-V, crossover cunoscut sub denumirea Vezel în Japonia şi e:NS1/e:NP1 (doar electric) în China, este acum împărțit în două modele diferite pentru piețe diferite.

După ce a debutat mai devreme în China sub forma noului ZR-V, aşa cum se va numi şi în Europa când va veni în 2023, după cum a promis anterior compania Honda introduce pe piaţa americană modelul dat sub forma noii generaţii HR-V. O încurcătură totală, nu alta!

Amintim că modelul HR-V pentru Europa şi Japonia este o cu totul altă maşină în termeni de design exterior şi interior faţă de cel american şi chinez.

Caracteristici cheie:

  • Modelul este construit pe baza noii arhitecturi globale Honda, platforma fiind folosită şi de a 11-a generaţie Civic (modelul pentru Europa foloseşte un şasiu mai simplu de la compactele Honda Fit/Jazz). Aceasta i-a adus o nouă suspensie posterioară complet independentă în locul unei bare de torsiune şi un sistem AWD în timp real cu funcţie Intelligent Control, deşi de bază va fi o tracţiune faţă.
  • Comparativ cu generaţia anterioară a crescut în lungime cu aproape 240 mm, până la 4.567 mm! Lăţimea a crescut cu 66 mm (până la 1.839 mm), înălţimea constituie maximum 1.621 mm (+5 mm), iar ampatamentul e mai mare cu 43 mm (2.655 mm). Ecartamentul frontal e mai lat cu 51 mm, iar cel posterior cu 64 mm.
  • Farurile şi stopurile sunt standard LED, împreună cu spoilerul posterior, nişte ştergătoare care se ascund sub linia capotei şi un set de jante la 17 inci (18 inci opţionale). Echipările disponibile sunt LX, Sport şi EX-L, fiecare deosebindu-se prin grila de radiator, secţiunile inferioare ale barelor de protecţie, jante şi alte finisaje exterioare. Şapte culori sunt valabile pentru caroserie.
  • Designul planşei de bord este realizat cu inspiraţie din cel al lui Civic. O plasă metalică se întinde de la o uşă la alta pe bord, servind atât formei, cât și funcției, creând o linie de divizare vizuală dramatică între controlul sistemului audio, afișajele de informații și comenzile pentru climatizare, în timp ce designul ascunde deflectoarele de ventilație care de altfel ar putea deteriora aspectul dezordonat și armonios al bordului.
  • Se face uz de materiale mai calitative. S-a acordat atenţie până şi sunetelor produse de diferite butoane/comenzi apăsate/mişcate. Scaunele noi frontale au o funcţie de stabilizare şi țin ferm corpul, reducând oboseala și sporind confortul în timpul călătoriilor lungi. În locul unui acoperiş panoramic, de care dispune modelul chinez, este doar o trapă.
    • Cabina a devenit în linii generale mai spațioasă, dar volumul portbagajul nu s-a schimbat prea mult: 691 litri sub raft (anterior 688 litri). Dar, odată cu trecerea la o nouă platformă, forma și volumul portbagajului nu mai variază în funcţie de sistemul de tracţiune.
  • Pentru prima dată, HR-V dispune de un afișaj digital pentru instrumente. Toate echipările vin cu panou de bord care combină pe un LCD de 7 inci un vitezometru și un turometru în partea stângă, în timp ce un cadran fizic ocupă partea dreaptă. Monitorul central standard măsoară 7.0 inci.
    • Doar modelul de top HR-V EX-L vine cu un ecran tactil central de 9.0 inci, cu suport wireless Apple CarPlay și Android Auto, plus un încărcător wireless pentru telefoane și un sistem audio cu opt difuzoare. Monitorul mai mare are un buton fizic de reglare a volumului, pictograme mari, ușor de recunoscut și o structură de navigare simplificată, cu mai puține meniuri încorporate. 
  • Standard are zece airbaguri, inclusiv pentru genunchii ambilor ocupanţi ai locurilor din faţă şi unele laterale pe al doilea rând. Există, de asemenea, un complex de asistenți electronici Honda Sensing cu o cameră frontală, scaune frontale reglabile electrice, cruise control adaptiv, asistent la coborârea în rampă, etc.
  • O altă diferență importantă între modelul american şi cel chinez este în motor. Honda ZR-V a debutat în China cu un motor turbo de 1.5 litri (182 CP şi 240 Nm), în timp ce pentru clienţii americani este propus un benzinar natural aspirat de 2.0 litri (160 CP şi 187 Nm) + variator. Avantajul crossoverului american mai este prezenţa unui sistem AWD (cu ambreiaj pe puntea spate) pe lângă tracţiune faţă. Modelele cu AWD mai au un mod de conducere Snow.

Preţul de start în SUA este de 23.650 de dolari şi urcă până la puţin peste 30.000 de dolari cu toate taxele incluse pentru modelul în echipare de top EX-L cu AWD.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/