(foto/video) Premieră mondială: Noul Honda ZR-V va veni oficial şi în Europa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Într-o premieră mondială, niponii de la Honda au decis să prezinte noul model ZR-V în cadrul unui salon auto organizat în oraşul Shenzhen. Din start trebuie să vă spunem că acest crossover va fi unul global! Va fi comercializat nu doar în China şi acasă în Japonia, ci şi în Europa sub aceeaşi denumire, în timp ce în America de Nord va purta denumirea HR-V! Interesantă strategie!

Deși cu siguranţă maşinile pentru diferite țări vor avea propriile lor caracteristici, deşi cu diferenţe minimale în termeni de design, debutantul chinez ne face cunoştinţă cu familia globală.

Caracteristici cheie:

  • În ceea ce privește dimensiunea și formatul, acest crossover este apropiat de Mazda CX-5 sau Mitsubishi Eclipse Cross. Iar în gama de modele a companiei, acesta va fi situat între europeanul HR-V (4.330 mm) și noul CR-V. Noul ZR-V măsoară 4.568 x 1.840 x 1.621 mm.
  • Este construit pe baza noului Civic, cu suspensie spate multi-link, dar ampatamentul a fost scurtat de la 2.736 la 2.655 mm. În China este disponibil numai cu tracțiune față, deși vor exista versiuni cu AWD pe alte piețe. Farurile LED sunt oferite standard, iar jantele pot măsura 17 sau 18 inci.
  • Înrudirea cu Civic este dată de gol în cabină: planşa de bord are o arhitectură similară, cu o consolă centrală compactă și deflectoare de ventilație combinate într-o singură linie. În spatele volanului stă un monitor de 10.25 inci, iar cel central are o diagonală de 10.1 inci. Doar tunelul central “plutitor” îi este original, având nişte porturi USB integrate pe părțile laterale.
  • Printre altele, noul Honda ZR-V are scaune frontale reglabile electric, o trapă panoramică, cruise control adaptiv, asistent la coborârea în rampă, etc.
  • Sub capotă, modelul în specificaţie chineză are acelaşi propulsor ca şi Civic: un benzinar turbo cu patru cilindri şi volum de 1.5 litri (182 CP/240 Nm) + variator. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 192 km/h. Acelaşi motor l-ar putea propune modelul american, în timp ce în Europa şi Japonia va fi oferit în format hibrid e:HEV full hybrid, unitatea fiind similară cu cea de pe Civic.

În China, modelul va fi produs de întreprinderea mixtă GAC Honda. Vânzările vor demara din a doua jumătate a anului curent.

Iată şi primele imagini cu modelul american ZR-V, care de fapt va fi noua generaţie HR-V. Premiera-i este setată pentru această vară. Crossoverul european va începe să fie vândut în 2023.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/