(video) Premieră europeană: Noul Honda Civic e:HEV

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După cum a promis, Honda a prezentat noul Civic pentru Europa, în cel de-al 50-lea an de istorie a modelului! Dispunând standard de tehnologia de propulsie e:HEV, noul Civic completează misiunea mărcii de a electrifica toate modelele sale europene principale până la sfârșitul anului 2022.

Caracteristici cheie:

  • În Europa va fi disponibil doar într-o caroserie Hatchback şi doar în format hibrid, fără alternativă. Va fi importat din Japonia, după ce fabricile din Marea Britanie şi Turcia au fost închise.
  • Sub capotă are un benzinar natural aspirat de 2.0 litri dintr-o nouă generație, cu injecție directă, care funcționează pe baza ciclului Atkinson și are o eficiență termică ridicată de 41%. Face echipă cu doup motoare electrice: unul conectat direct la el şi funcţionând în calitate de generator, iar al doilea se ocupă de punerea în mişcare a roţilor frontale. Puterea cumulativă este de 184 CP și 315 Nm.
  • De cele mai multe ori un astfel de hibrid se va mişca pe tracțiune electrică. Motorul cu ardere internă va juca rolul unui generator de energie pentru încărcarea unei baterii litiu-ion, însă la viteze mai mari, atunci când eficiența motorului electric scade, ambreiajul conectează automat motorul pe benzină direct la roți. O cutie de viteze nu există.
  • Consumul mixt declarat ar trebui să fie mai mic de 5 l/100 km în ciclul WLTP.
  • Modurile de conducere variază de la Eco, Normal, Sport și Individual.
  • În rest, Honda Civic e:HEV pentru Europa nu se deosebește aproape deloc de maşinile deja disponibile pe alte pieţe. Are un ampatament de 2.735 mm (cu 35 mm mai mare decât la modelul anterior) și un șasiu cu suspensie spate multi-link.
  • Hayonul este realizat din compozite (cu un cadru din oțel), ceea ce i-a redus greutatea cu 20% față de modelul anterior și face balamalele mai compacte, soluţie care a făcut mai mult spaţiu pentru capul pasagerilor de pe bancheta din spate.
  • Încă o caracteristică care distinge versiunea hibridă ar fi un panou de control a transmisiei cu butoane.
  • Civic-ul european are un panou de bord digital de 10.2 inci şi două variante ale sistemului multimedia – cu un ecran tactil de 7 sau 9 inci (în ultimul caz cu Apple CarPlay și Android Auto wireless). Opţional ar fi un sistem audio BOSE cu 12 difuzoare.
  • Noul Civic dispune, de asemenea, de suita extinsă Honda SENSING (Collision Mitigation Braking System, Lane Keep Assist, i-ACC technology, Low Speed Braking Control, Blind Spot Information, Cross Traffic Monitor, Traffic Jam Assist). O nouă cameră frontală cu vedere la 100 de grade și o tehnologie îmbunătățită de recunoaștere sporeşte capacitatea maşinii de a identifica pietonii, marcajele, limitele, alte vehicule, inclusiv motocicletele și bicicliștii. În plus, pentru prima dată, noul Civic este echipat cu senzori sonar – patru în față și patru în spate.
  • Un total de 11 airbaguri pot fi instalate în maşină!

Vânzările noului Civic e:HEV vor începe în Europa în toamnă.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise