(video) TR Supercars a făcut interpretarea modernă a legendarului TVR Cerbera Speed ​​12

Compania TR Supercars a atras un grup de foști ingineri britanici care au lucrat o vreme la TVR pentru a construi o versiune modernă a modelului harcore Cerbera Speed ​​12, o maşină incredibilă care a existat la începutul anilor 2000.

Noul automobil se numeşte TR Speed 12 Turbo, iar cei de la Helical Engineering, compania mamă care deţine TR Supercars, a folosit tehnologii avansate pentru a face acest coupe potrivit pentru utilizarea pe drumurile publice, fiind echipat chiar şi cu un sistem anti-alunecare.

De procesele de design, proiectare şi asamblare s-a ocupat Helical și TR Supercars cu forţe proprii. La baza Speed 12 Turbo stă un cadru tubular din oțel, cu un cockpit din carbon şi aluminiu, plus panouri exterioare pentru caroserie din fibră de carbon. Greutatea uscată a maşinii este de 1.282 de kg.

Măsoară în lungime, lăţime şi înălţime 4.66 x 2.02 x 1.17 metri, iar ampatamentul constituie 2.726 mm. Ecartamentele faţă/spate măsoară 1.621 şi 1.627 metri respectiv. Greutatea este distribuită între punţi în proporţie de 52/48% (faţă/spate). Volumul rezervorului de combustibil pe care îl are este de 96 de litri, iar al micului portbagaj – 200 de litri.

Sub capotă a fost montat un agregat Aston Martin V12 twin-turbo intercooled cu un volum de 6.0 litri şi care este conectat la un eşapament din titan. Produce în total 1.026 de cai putere și un cuplu de 834 Nm la 7.000 de rpm.

Cutia de viteze este una manuală cu şase trepte şi prin intermediul acesteia automobilul este capabil să accelereze până la prima sută de km/h în doar 2.9 secunde. Viteza maximă declarată depăşeşte 350 de km/h!

Printre alte dotări pe care le are se numără o suspensie care poate fi resetată, roți cu fixare centrală, mecanisme de frânare carbono-ceramice, anvelope Michelin Sport Cup 2, moduri de rulare (Rain/Track/Road), sisteme Traction Control şi Launch Control, etc. Maşina se face la comandă pentru orice doreşte, atât cu volan pe stânga, cât şi cu unul pe dreapta. Prețul fiecărui exemplar este de 1.2 milioane de lire sterline.

Modelul original Speed 12, cunoscut și sub numele de TVR Project 7/12, a fost pentru prima dată prezentat publicului în calitate de prototip la Salonul Auto din Birmingham în 1996. Coupeul era echipat cu un motor de V12 de 7.7 litri, care producea peste 880 de CP.

Cu o greutate de doar 975 de kg, tracţiune spate şi cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte, toată această putere se transforma într-o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în 3.5 secunde şi o posibilitate de a atinge 385 de km/h!

Către anul 2000 maşina a fost redenumită în TVR Speed 12 şi a fost făcută să concureze în categoria FIA GT1, câştigând chiar unele curse.

Versiunea stradală a supercarului aşa şi nu a mai ajuns model de serie, deşi compania a colectat un număr mare de precomenzi. Proprietarul TVR din acea vreme, Peter Wheeler, a condus un prototip pre-serie și a decis că mașina era foarte puternică și absolut nepotrivită pentru conducerea pe șosele obișnuite.

Vezi şi: (video) Vezi în trei minute cum este asamblat parţial şi manual noul model sport TVR Griffith

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/