(video) Stop producție! Cum arată “ultimul” Bentley Mulsanne de ultimă generaţie

După mai mult de un deceniu de producție, ultimul exemplar al modelului Mulsanne de ultimă generaţie a fost finalizat acum câteva ore, semnificând sfârșitul unei vieți ilustre și extraordinare.

Peste 7.300 de exemplare făcute – toate lucrate manual la casa Bentley din Crewe, Cheshire – au încorporat capacitatea constructorului britanic de a produce un “ultimate luxury sedan”.

Mulsanne este numit punctul culminant a tot ceea ce a învăţat Bentley în primii 100 de ani de istorie, în termeni de producţie a celor mai fine maşini de lux din lume. Rolul de flagship în gamă îl preia cu drepturi depline noul Flying Spur.

Cum festivitățile tipice de sfârșit de producție sunt de regulă reduse din cauza pandemiei de COVID-19, angajaţi din rândurile Bentley s-au adunat păstrând distanţa socială pentru a-şi face fotografii cu mașinile finale și au marcat plecarea în istorie a modelului prin a-şi împărtăși gândurile lor în faţa unor camere de luat vederi.

Bentley a publicat astăzi filmuleţul cu impresiile oamenilor săi, dar și o suită de imagini cu penultimul exemplar – un Mulsanne Speed 6.75 Edition by Mulliner finisat în Rose Gold peste Tungsten – care va ajunge la un client norocos din SUA.

Însă chiar ultimul Mulsanne, descris ca fiind extrem de special, se poate vedea parţial în spatele penultimului. Producătorul nu a dorit să dezvăluie care va fi casa lui (dar nici cum arată complet din motive necunoscute), menţionând că acest detaliu va rămâne un secret bine păzit.

În ultimii 11 ani, peste 700 de oameni au investit aproape trei milioane de ore meșteșugărind manual acest sedan de ultra lux. Producerea corpurilor tuturor maşinilor a necesitat aproximativ 42 de milioane de suduri, iar pentru crearea interioarelor somptuoase din piele au fost necesare peste un milion de ore de muncă.

Aproape 90.000 de ore au fost petrecute lustruind maşinile, înainte de un total de peste patru milioane de repere individuale de control a calităţii. Mulsanne a fost o muncă de dragoste.

Vezi neapărat:

https://autoblog.md/foto-premiera-editia-limitata-de-adio-bentley-mulsanne-6-75-edition-by-mulliner/

https://autoblog.md/foto-video-mulsanne-o-istorie-a-marelui-bentley/

https://autoblog.md/foto-bentley-a-incetat-productia-celui-mai-longeviv-motor-v8-din-istorie/

Cmentariile sunt închise