(video) Un escroc din Chişinău ar fi obținut în 2021 nouă automobile în valoare de peste 3.8 mln de lei. Planul folosit

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Polițiștii și procurorii au reținut un bărbat de 37 de ani din Chișinău, care în 2021 ar fi obținut prin înșelăciune nouă automobile în valoare de peste 3.8 milioane lei. Cum a făcut asta?

Acesta s-a dat drept expert al unei organizații internaționale interguvernamentale și, deci, a indus în eroare prin comunicare verbală un proprietar al unei companii de vânzare a automobilelor, sub pretextul inițierii unui acord de parteneriat!

Pretinsul acord viza cumpărarea autovehiculelor companiei, în baza unor aşa-zise proiecte investiționale din surse externe. Astfel, devenind o persoană de “încredere”, acesta a intrat în posesia primei mașini la jumătate de an de la inițierea discuțiilor, iar pe parcurs a restul celor opt.

Bănuitul a sustras automobilele prin abuz de încredere de la proprietarul companiei. Ulterior, toate autovehiculele au fost vândute altor persoane.

Cazul a fost documentat de ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu ofițerii Direcției Generale Urmărire penală a IGP, sub conducerea procurorilor PCCOCS, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”.

Procurorii PCCOCS urmează să cerceteze probele din dosar, în vederea determinării necesității aplicării arestului preventiv în privința bănuitului, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/