(foto) Premieră: Unicele automobile Lamborghini Invencible şi Auténtica

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cu doar câteva săptămâni până la debutul primei mașini super sport hibride a mărcii Lamborghini, firma italiană își sărbătorește renumitul V12 cu aspirație naturală prin două automobile unice: un coupe numit Invencible şi un roadster botezat Auténtica.

Aceste supercaruri evidențiază ADN-ul mărcii și reprezintă vârful accentului exclusiv al Lamborghini asupra personalizării, prin implicarea clientului încă de la început pentru a crea modele cu adevărat personalizate.

Din cele spuse, ambele au deja unul sau doi proprietari diferiţi.

Cele două mașini unice inconfundabile au fost desenate de Lamborghini Centro Stile, marcând o chintesența a creativității maxime prin folosirea platformei V12, reflectând indiciile de design care au contribuit la semnificația iconică a companiei, precum și un personaj sportiv inspirat de pista de curse.

Invencible și Auténtica aduc şi un omagiu unor capodopere Lamborghini: lui Sesto Elemento pentru greutatea sa redusă și sportului cu motor, caracterizat printr-o aripă spate mare; lui Reventón pentru stilul său aeronautic unic; și lui Veneno, care duce căutarea perfecțiunii aerodinamice la extreme.

Ambele automobile au la bază aceeaşi construcție monococă din fibră de carbon de la Aventador, produsă în Sant’Agata Bolognese, împreună cu o caroserie integrală din carbon care încorporează design și tehnologii testate cu succes de Lamborghini în sporturile cu motor. Capota impunătoare o imită pe cea a modelului Essenza SCV12, împreună cu splitter-ul frontal pronunțat, completat cu bare verticale concepute pentru a gestiona fluxul de aer în cel mai eficient mod.

Hexagonul, un motiv binecunoscut al designului modern Lamborghini, este integrat armonios, dar vizibil, în elementele vizuale distinctive ale mașinii, începând cu ansamblul uimitor de faruri şi stopuri, evidențiat de lumini inovatoare LED hexagonale. Pe capotă, prizele de aer amintesc de cele de pe Sesto Elemento, iar aceleași indicii se repetă în evacuarea centrală triplă cu terminații din Inconel: un aliaj special de oțel de înaltă performanță derivat din industria aerospațială, folosit şi în F1.

Interiorul ambelor mașini este dominat de linii curate, având un tablou de bord minimalist şi deflectoare de ventilaţie hexagonale imprimate 3D, pentru a sublinia greutatea redusă și pentru a concentra atenția pe plăcerea pură a conducerii. Cockpit-ul în sine este încadrat în fibră de carbon, având un afișaj digital cu grafică dedicată fiecărei mașini.

Coupeul Invencible se caracterizează prin contrastul subtil dintre nuanța dominantă de roșu și elementele cu aspect de carbon, completate de “fulgi” roşii. Caroseria în Rosso Efesto este completată de praguri și compartimente ale uşilor din carbon, la fel ca și etrierele de frână finisate în Rosso Mars, care stau în spatele unor jante cu prindere centrală şi elemente aerodinamice din carbon. Pe ușile clasice există două imprimări tricolore hexagonale proeminente: un omagiu adus drapelului italian, care se mai găseşte pe panourile interioare ale uşilor, precum şi pe volan.

Interiorul, finisat în aceeași culoare precum cea a caroseriei, contrastează cu pielea Rosso Alala și Nero Cosmus Alcantara, accentuate de broderia personalizată în Rosso Alala și Nero Ade. Tabloul de bord prezintă un logo Lamborghini în Rosso Efesto: aceeași culoare folosită pentru padelele de schimbare a treptelor din spatele volanului.

Într-o ordine similară, păstrându-și totuși caracterul cu adevărat unic, roadster-ul Auténtica prezintă o caroserie finisată în Grigio Titans cu detalii în Matt Black și un colorit Giallo Auge: o culoare repetată pe etrierele de frână, precum și pe principalele elemente aerodinamice. Printre acestea din urmă se numără splitter-ul frontală și aripa spate derivată din motorsport, care optimizează sarcina aerodinamică, flancată de o pereche de aripioare.

Profilul mașinii este unic prin două cocoaşe cu bare anti ruliu integrate. Interiorul are broderie elegantă în Giallo Taurus, cu tapițerie contrastantă din piele Nero Ade și Alcantara în două tonuri: Nero Cosmus și Grigio Octans.

Invencible și Auténtica sunt aşadar ultimele mașini produse de Lamborghini, echipate pur cu un motor cu 12 cilindri, de 6.5 litri volum, montat longitudinal în spate. Produce 780 şi 720 Nm la 6.750 rpm. Este cuplat la o cutie de viteze ISR cu șapte trepte. Tracțiunea pe patru roți și sistemul de direcție dinamică pe toate acestea nu au dispărut nicăieri.

Preţul maşinilor nu se anunţă public, însă mai puţin de un milion de euro cu siguranţă nu costă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/