(foto) Ultimului Audi TT produs i s-a organizat o ”slujbă de pomenire” la fabrica din Ungaria

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Audi anunță încetarea producției modelului TT de generație actuală la fabrica din Gyor, Ungaria. Un succesor direct nu este planificat, însă există speranța pentru un înlocuitor electric.

În cei 25 de ani de istorie, de-a lungul a trei generații complete, s-au produs doar 662.762 de autoturisme, indicator care-l face un adevărat sportcar compact de nișă.

Ultimul TT de producție a fost un coupe TTS cu un benzinar turbo de 2.0 litri (320 CP) și tracțiune integrală. cu 320 de cai putere și tracțiune integrală. La ceremonia de rămas bun i s-au alăturat fondatorul seriei de modele – conceptul TT (Tourist Trophy) din 1995, alături de Roadsterul de primă generație și două modele dintr-a doua generație.

Planurile Audi de a întrerupe producția celei mai accesibile mașină sport din gamă au devenit cunoscute încă de la începutul lui 2023, când compania a lansat câteva ediții limitate de adio pentru diverse piețe precum Marea Britanie, SUA, Japonia, Danemarca, Germania, etc.

Apropo, modelul R8 se pregătește la fel de pensionare și nu va avea un succesor direct. Un anunț s-a făcut indirect printr-un videoclip special filmat. Modelul care l-ar putea înlocui va fi la fel unul complet electric.

Cmentariile sunt închise