(video) Premieră: Noua jucărie de circuit Essenza SCV12 devine cel mai puternic Lamborghini

Divizia Lamborghini Squadra Corse îşi prezintă cea mai nouă creaţie – Essenza SCV12! Modelul devine cel mai puternic Lamborghini de serie din istorie, deşi nu poate fi utilizat în afara circuitelor, acolo unde un număr de aleşi se vor bucura de el atunci când îşi vor găsi ceva timp liber în viaţa lor ocupată.

Caracteristici cheie:

  • Maşina este făcută pe baza modelului stradal Aventador şi numită un descendent direct al modelelor Miura Jota şi Diablo GTR.
  • Va fi disponibilă cu livrele speciale în culorile exclusive Verde Silvans, Grigio Linx, Nero Aldebaran Gloss şi Arancio California.
  • Dispune de o nouă generaţie de şasiu monococ realizat în întregime din fibră de carbon, însă cu un corp complet nou peste el. Şasiul este modificat în totalitate spre deosebire de cel al unui Aventador. De exemplu, suspensia spate de tip push-rod, cu amortizoare poziţionate orizontal, sunt parţial ataşate de carcasa cutiei de viteze.
  • De asemenea, interesant este că al său corp a fost ranforsat astfel încât nu a mai fost necesar de instalat în habitaclu o cuşcă de protecţie. Astfel, cei până la doi pasageri care se pot afla la bord, vor simţi o libertate mai mare datorită spaţiului care nu este restrâns. Mai mult, noul format fără cuşcă de protecţie tradiţională corespunde tuturor cerinţelor FIA pentru prototipuri.
  • Liniile complicate ale maşinii, mai exact ale corpului său, o fac să dezvolte o forţă de apăsare mai mare decât un automobil din clasa sportivă GT3 – până la 1.200 de kg la o viteză de 250 km/h!
  • Capota frontală a lui SCV12 are o priză de aer dublă și o coastă centrală care direcționează fluxul către buzunarul de admisie amplasat pe acoperiș. Acesta din urmă direcționează respectiv presiunea dinamică a aerului creată de mișcarea mașinii pentru a crește presiunea statică a aerului în galeria de admisie a motorului, creând un flux de aer mai mare prin motor și respectiv creșterea puterii. Aripa posterioară este ajustabilă.
  • Dispune de un eşapament sport de la Capristo, cu terminaţii scoase în afara gabaritelor caroseriei pentru ca gazele emanate să influenţeze cât mai puţin asupra aerodinamicii.
  • “Sub capotă” ascunde un motor V12 natural aspirat, fără a se menţiona volumul, care produce peste 830 CP (1.66 CP/kg). Cutia de viteze este una secvenţială cu şase raporte de la X-trac, iar tracţiunea poate fi doar pe puntea din spate. Caracteristicile dinamice nu se anunţă.
  • Mecanismele de frânare sunt specifice de curse şi livrate de Brembo Motorsport. Acestea sunt acoperite de jante de 19/20 inci din magneziu, care stau în anvelope slick Pirelli.
  • În habitaclu modelul nu are vreun monitor în spatele volanului sau pe consola centrală, pentru că este totuşi o maşină de curse. A primit un volan specific cu un monitor integrat, un panou de control cu diverse comutatoare pe consola centrală, scaune sport OMP şi foarte multă fibră de carbon pe lângă Alcantara. Interesante îi sunt deflectoare de aer din habitaclu, sub formă de Y, din fibră de carbon.
  • Greutatea noului Essenza SCV12 este de 1.378 kg, comparativ cu cele 1.525 kg cât le are un Aventador SVJ.
  • În total vor fi asamblate manual doar 40 de exemplare. Toate au deja un proprietar, motiv pentru care un preţ de start nu se mai anunţă (nu mai puţin de jumătate de milion de euro ar trebui să coste).
  • Toţi proprietarii vor face parte dintr-un club foarte exclusivist: vor participa la programe avansate de conducere pe unele dintre cele mai prestigioase circuite ale lumii, cu asistența tehnică a inginerilor Squadra Corse și sub tutoratul special al lui Emanuele Pirro, câștigător de cinci ori al cursei de 24 de ore de la Le Mans și consultant în proiecte speciale al Lamborghini Squadra Corse.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/