(foto) Bentley anunță motorul pe care l-ar putea avea și noul Lamborghini Temerario

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După ce ieri a anunțat una dintre ultimele mașini care vor fi propulsate de legendarul W12 biturbo, Bentley introduce în această după amiază motorul care vine în loc. Este vorba despre un V8 electrificat și axat pe performanță.

Producând cea mai mare putere oferită vreodată pe un Bentley, noul sistem de propulsie va fi, de asemenea, cel mai dinamic, mai receptiv și mai eficient din istoria mărcii. Și se menționează că este potrivit unei noi generații de supercaruri menite a fi utilizate zilnic.

Noul propulsor este botezat Ultra Performance Hybrid. Începând din această vară, Bentley va merge cu un pas mai departe, aducând și mai multă performanță prin “electrocharging”.

Aflăm că noul sistem se bazează pe grupurile motopropulsoare hibride existente ale Bentley. Dar merge chiar mai departe în ceea ce privește nivelul de performanță și eficiență pe care îl aduce. Va dezvolta peste 750 CP și va oferi în același timp o autonomie electrică de 80 km. Puterea este cu cel puțin 91 CP mai mult decât oferă un W12 pe derivatele Flying Spur și GT W12 Speed.

Pe măsură ce emblematicul motor W12 biturbo de 6.0 litri se îndreaptă spre pensionare în această vară, 105.000 unități fiind construite în ultimele două decenii, noul Ultra Performance Hybrid va prelua rolul de principal sistem de propulsie. Pe baza lui se va stabili o nouă familie de mașini. Acestea sunt descrise drept cele mai bune vehicule de lux electrificate de performanță din lume.

Interesant! În timp ce va dezvolta mai multă putere decât un W12 și un cuplu de patru cifre pe o plajă mai largă de turații, Ultra Performance Hybrid va oferi, de asemenea, o cifră de emisii CO2 de sub 50 g/km!

Caracterul noului motor este, de asemenea, prezentat astăzi în avanpremieră, odată cu lansarea unui clip sonor al motorului. Dezvăluie o combinație rafinată de bas în plan transversal cu un mârâit în regim de turație liberă.

Mai multe detalii despre noul grup motopropulsor electrificat vor fi publicate în următoarele săptămâni. Între timp, clienții pot continua să se bucure de ultimele câteva exemplare rămase ale motoarelor Bentley W12 și V8 non-hibride.

În context ar mai fi de notat un lucru: înainte de anunțul de astăzi al Bentley, colegii britanici de la Autocar au scris că succesorul lui Lamborghini Huracan va fi lansat în august și va fi un plug-in hybrid cu un nou V8 care a fost proiectat intern.

Proiectat intern de grupul VW? Ori este de fapt propulsorul Bentley, același care a fost lansat pe noul Lamborghini Urus SE, doar că s-a apelat la un truc de marketing? Urmează să aflăm…

Iată ce ascunde Lamborghini Urus SE sub corp

Cmentariile sunt închise