(video) Chinezii de la Dongfeng pregătesc un concurent pentru noul GMC Hummer EV

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În aceste zile, între 26 august şi 4 septembrie, se desfăşoară a 25-a ediţie Chengdu Motor Show (China). În mod evident, în cadrul acestui salon auto internaţional au loc premiere locale de maşini care au fost dezvăluite mai devreme în occident, însă este şi platforma pentru unele lansări naţionale destul de interesante. Producătorul de stat gigant Dongfeng Motor nu a putut lipsi de la acest eveniment şi l-a folosit pentru a introduce noul brand Mengshi (războinic, luptător în traducere).

Până în prezent această denumire a fost folosită pentru o variantă locală (copie) a SUV-ului tactic american HMMWV (alias Hummer). Dongfeng produce aceste vehicule pentru armata chineză începând cu anul 2006. Modelul chinez în format de export se numeşte Dongfeng Warrior, iar de anul trecut a demarat producţia unui model pentru civili sub forma unui pickup, cu o cabină cu un singur rând de scaune și cu motor turbo diesel de 4.0 litri.

Acum Mengshi este un brand separat, cu propriul logo, sub care Dongfeng va produce mașini de teren electrice cu un aspect brutal.

Caracteristici cheie:

  • La standul brandului de la Chengdu Motor Show au fost arătate concomitent două concepte. Mengshi M-Terrain cu cinci uși are 5.2 metri lungime, peste doi metri lățime și maximum șase locuri în cabină. Modelul de serie ce va fi construit pe baza sa, un SUV cu o greutate de până la 3.5 tone, va deveni cel de bază al unei familii extinse şi va păstra în mare măsură designul prototipului.
  • Iar Mengshi M-Terrain S (Sport) cu doar trei uşi va rămâne cel mai probabil un show car deoarece nu au fost lansate careva informații detaliate despre acesta.
  • Special pentru noul brand a fost concepută platforma modulară MORA (Mengshi Off Road Architecture) – prima din China într-un format skateboard şi pentru vehicule off-road.
    • De un cadru ranforsat este ataşată o suspensie independentă pentru toate roţile, iar în centrul acesteia, sub podeaua cabinei, se va găsi bateria electrică.
    • Mecanismul de direcție și frânele sunt controlate complet prin cabluri, fără vreo legătură mecanică directă.
  • Noua platformă mai este prevăzută standard cu o suspensie pneumatică, prin intermediul căreia garda la sol poate fi reglată într-un interval de 105 mm. Totodată, direcţia este realizată pe toate cele patru roţi, ceea ce face ca raza de întoarcere să fie pe M-Terrain de până la 5.1 metri. Şi, ca la noul GMC Hummer EV, roţile directoare posterioare permit folosirea unui “mod crab”: dacă toate roţile se întorc într-o direcţie atunci maşina se poate mişca în diagonală.
  • Unitatea de propulsie dezvoltată şi combinată cu noul şasiu este numită MEGA POWER şi este formată din patru motoare electrice care funcţionează într-un sistem electric cu o tensiune de 800V.
    • Agregatele răspund individual de fiecare roată şi produc în total 1.088 CP (o premieră pentru industria auto chineză). Cuplul la roți se poate ridica la peste 16.000 Nm. 
    • O baterie de 140 kWh ar trebui să fie suficientă pentru 500 km autonomie, iar exerciţiul 0-100 km/h ar trebui să dureze 4.2 secunde.
  • Se prevede pentru modelul de serie şi o unitate de propulsie hibridă, însă motorul său cu ardere internă nu va fi conectat la roţi, ci va servi doar pe post de generator de energie electrică. O asemenea maşină va oferi 816 CP, o baterie de 65.9 kWh, însă autonomia nu va fi mai mare de 800 km.
  • În cele din urmă, Mengshi mai concepe un sistem electronic de setări off-road – M ATS. Va avea nouă moduri de rulare pentru diferite tipuri de teren și va putea simula blocarea fie între osii, fie între roţi (câte un diferenţial control electronic se va găsi pe câte o punte, iar unul central va fi virtual).
  • Sub parbriz se vor regăsi pentru asistenţă două camere obişnuite și una cu infraroșu. Împreună cu alte cinci radare vor funcționa nu numai pentru pilotul automat de nivel 3, ci și pentru recunoașterea reliefului drumurilor.

Primul SUV Mengshi de serie ar trebui să apară în al treilea trimestru al anului 2023, fiind deja observat camuflat la teste. Conform informațiilor preliminare nu va fi ieftin: 600-700 mii de yuani (87-101 mii de dolari). Ulterior, concernul Dongfeng promite să lanseze câte un model nou în fiecare an sub acest brand. 

Apropo, toate maşinile Mengshi vor fi produse la o fabrică separată, a cărei construcție a început în ianuarie 2022. Întreprinderea cu ateliere de sudură, vopsitorii și linii de asamblare va avea o capacitate de 100.000 de mașini pe an. Dongfeng se așteaptă să vândă câte 4.000 de exemplare ale primului model în fiecare lună.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/