(video) PARIS 2018: Noutăţi de la Dacia – nou motor pentru Duster, sistem Media Nav Evolution, ediţie limitată Sandero Stepway şi altele

La un an de la lansarea noii generații a modelului Duster, Dacia continuă seria succeselor, stabilind noi recorduri de vânzări către clienții persoane fizice. La Salonul Auto de la Paris, Dacia va prezenta un nou motor, precum și un sistem de navigație mai performant.

O atenție specială a fost acordată și comunității de fani ai mărcii Dacia. Aceasta dispune de acum de un ghid online, intitulat  #DaciaRoadStories. În plus, pe perioada salonului, admiratorii mărcii vor putea participa la un concurs în urma căruia va fi desemnată viitoarea serie Very Limited Sandero.

Vezi şi: (video) Test Drive: Noua Dacia Duster 1.5 dCi 4×4

Aşadar, aflăm mai nou că motorul dezvoltat de Renault şi Daimler AG, disponibil deja pe unele maşini, precum Renault Kadjar facelift, Nissan Qashqai facelift şi Mercedes-Benz A-Class, va fi prezent şi în gama de motorizări a noului Duster.

Noul propulsor dispune de un bloc motor din aluminiu, care beneficiază de noua tehnologie pentru tratamentul de suprafață al interiorului cilindrilor, intitulată „Bore Spray Coating”. Aceasta permite un control mai eficient al temperaturii, având ca rezultat o creștere a performanțelor și un confort sporit în utilizare.

Pentru a reduce emisiile de particule, noile motoare pe benzină cu injecție directă integrează de acum un filtru de particule (FAP).

Această nouă generație de motoare pe benzină asigură un plus de confort în exploatare. Propulsorul este disponibil în două variante de putere:

  • 130 CP la 5.000 rpm și un cuplu maxim de 240 Nm la 1.500 t/min, cu 5 CP mai mult față de generația precedentă.
  • 150 CP la 5.250 rpm și un cuplu maxim de 250 Nm la 1.600t/min, cu 25 CP mai mult față de generația precedentă.

După reînnoirea gamei de motorizări Diesel cu propulsoarele Blue dCi pe versiunile 4×2 și 4×4, Dacia lansează noile motoare pe benzină, care vor fi disponibile pentru început pe modelul Duster 4×2, iar de la mijlocul anului 2019 și pe versiunile 4×4.

Deschiderea comenzilor pentru varianta 4×2 echipată cu acest motor va avea loc în săptămânile următoare, în funcție de piață.

  • Media Nav Evolution: O nouă versiune, pentru un acces mai ușor la aplicațiile mobile

Până la sfârșitul anului 2018, gama Dacia va dispune de o nouă versiune a sistemului Media Nav Evolution. Aceasta asigură un acces mai rapid și mai ușor la o serie largă de funcții și aplicații, printr-un ecran tactil cu o reacţie mai bună la contactul cu degetele, dar şi o performanţă îmbunătăţită a întregului sistem pentru un acces mai ușor la meniuri.

Printre acestea se numără:

  • Android Auto și Apple CarPlay, interfeţe care permit identificarea celor mai bune aplicații de smartphone și asigură accesul la mesagerie
  • Waze – aplicaţie pentru navigaţie
  • WhatsApp – aplicaţie pentru comunicare
  • Spotify – aplicaţie cu acces la o bibliotecă muzicală imensă şi posturi de radio

Această nouă versiune de Media Nav va fi disponibilă la vânzare la același preț ca şi versiunea precedentă.

  • #DaciaRoadStories, un ghid realizat de, și pentru comunitatea online Dacia

Dacia a ținut să marcheze atingerea pragului de 5 milioane de vehicule vândute din anul 2004, prin intermediul unui proiect colaborativ creat împreună cu comunitatea sa de fani online, intitulat #DaciaRoadStories.

Acest proiect a mobilizat peste un milion de fani pe rețelele sociale, care au urmărit, timp de două luni, periplul a nouă ambasadori ai mărcii. La volanul unor mașini Duster, aceștia au străbătut ţări ca: Belgia, Elveția, Germania, Danemarca, Marea Britanie și Franța. Un parcurs care a stârnit interesul tuturor amatorilor de călătorii!

Nenumăratele impresii personale de călătorie și sugestiile de traseu primite din partea întregii comunități online au fost reunite într-un ghid intitulat #DaciaRoadStories, disponibil pe daciaroadstories.com/fr/ sau pe Instagram. Acest ghid reflectă din plin spiritul de generozitate și de convivialitate specific mărcii Dacia.

  • Noua Serie Foarte Limitată Sandero Stepway (Very Limited Edition)

La Salonul Auto de la Paris, Sandero Stepway îmbracă trei stiluri de design originale, imaginate de internauții Flora Jammes, Aurelie Abric și Pierre Lancien. Între 6 și 25 iulie, pasionații mărcii Dacia au putut să trimită, pe internet, o temă de design în cadrul concursului „Very Limited Edition” lansat de Dacia.

Cele trei propuneri de design ajunse în finală vor fi prezentate la Salonul de la Paris, deschizând astfel a doua etapă a concursului, care se va derula de pe 2 şi va fi valabil până pe 13 octombrie, ora 18:00. Atunci, cele trei propuneri vor fi supuse votului vizitatorilor standului Dacia la Salonul de la Paris, în timp ce internauții vor putea vota pe pagina dedicată: www.dacia.fr/.

Propunerea câștigătoare va deveni astfel viitoarea Nouă Serie Foarte Limitată Sandero Stepway.

De asemenea, la Salonul Auto de la Paris, Dacia a anunţat că a realizat în 2018 cele mai bune şase luni de vânzări din istoria sa. Marca își confirmă astfel locul al treilea pe piața autoturismelor vândute către persoane fizice în Franța. În prima jumătate a acestui an, vânzările Dacia în Franța au crescut cu 20.8%.

În Europa, marca realizează un record de vânzări în primele șase luni, cu 281.206 vehicule înmatriculate (+14.6 %) și o cotă de piață de 2.9% (+0.3 puncte). Dacia urcă astfel în Top 5 al mărcilor cele mai vândute către persoane fizice în Europa.

Sandero, veritabil star al mărcii Dacia, este cel mai vândut autoturism către persoane fizice din Europa. Duster înregistrează la rândul său un mare succes, cu aproape 62.900 de unități vândute în primele şase luni ale lui 2018 în Europa.

Cmentariile sunt închise