(video) Great Wall Motor intră în businessul moto! Primul produs are un motor boxer cu opt cilindri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania chineză Great Wall Motor, cel mai mare producător local de SUV-uri și pickup-uri, a decis să intre pe un nou segment de vehicule. GWM a dezvăluit prima sa motocicletă în cadrul Expoziției Internaționale de Motociclete de la Beijing. Unul dintre concurenții noului SOUO S 2000 ST este numit celebrul tourer Honda Gold Wing și BMW K 1600 GT.

Ideea de a se lansa în businessul moto vine de la Wei Jianjun, miliardar chinez, președinte al Great Wall Motor, care are o dragoste și afecțiune puternică pentru motociclete. Potrivit acestuia, experiența de peste 30 de ani a GWM nu trebuie limitată la mașini cu patru roți.

Caracteristici cheie:

  • Este o motocicletă destul de mare: măsoară 2660 mm în lungime și are 950 mm în lățime, 1540 mm înălțime și 1810 mm în ampatament. Înălțimea scaunului este de 740 mm. Cântărește peste 400 kg.
  • Souo S 2000 este echipat cu un motor boxer cu opt cilindri dezvoltat in-house. Are un volum de 2.0 litri și este cuplat la un DCT cu opt trepte (cu dublu ambreiaj + treaptă de marșarier). Tracțiunea este pe puntea din spate. Producătorul menționează că este singura astfel de combinație de agregate din lume.
  • Mai dispune printre altele de: o caroserie din aluminiu și un cadru turnat sub presiune (cu tehnologie de sudare din industria auto și lipsit de orice șuruburi), mecanisme de frânare Brembo (discuri frontale de 320 mm și posterioare de 295 mm, cu etriere cu patru pistoane), o suspensie cu amortizoare adaptive (reglabile electronic în mai mult trepte), aplicare automată a frânei de parcare electronică, etc.
  • Pentru confort există: scaune încălzite, mânere încălzire, parbriz frontal cu ridicare electrică (cu o singură atingere), un portbagaj de 64 litri și două laterale originale (câte 27 litri), sistem audio cu opt difuzoare (360 W), etc.
  • Interesant mai este că dispune de un sistem multimedia integrat cu drepturi depline, preluat de pe automobile (cu cip Qualcomm Snapdragon 8155). Producătorul menționează că este echipat cu cel mai mare panou de instrumente din industrie (12.3 inchi, tactil). Sistemul media suportă actualizări OTA! Funcțiile vehiculului pot fi controlate și prin voce, din mers.
  • Nu lipsesc și sisteme de siguranță activă, cum ar fi un sistem de avertizare a pericolelor la deplasarea în marșarier, un monitor al unghiurilor moarte, etc.

Dezvoltatorii promit că noul Souo S2000 va fi mai ieftin decât Honda Gold Wing. Prețul așteptat este de aproximativ 200.000 yuani (25.500 de euro).

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise