(foto) Hyundai Sonata Taxi se oferă din fabrică cu instalație de gaz și nouă airbaguri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Hyundai Motor a lansat noul Hyundai Sonata Taxi, singurul model de taxi dintre sedanurile de dimensiuni medii cu motor cu combustie internă din Coreea de Sud.

Hyundai Sonata Taxi este echipat cu un motor ce consumă exclusiv GPL, cutie automată, anvelope cu durabilitate sporită și se caracterizează printr-un spațiu mai larg pe al doilea rând. De asemenea, are o serie de specificații legate de infotainment și confort.

Hyundai Sonata Taxi
Hyundai Sonata Taxi

Hyundai a luat în considerare mediul de conducere dur al taxiurilor. Astfel, a supus modelul la teste de durabilitate prin care mașina s-a întărit de aproximativ două ori!

De asemenea, a dotat Sonata Taxi cu un motor Smartstream LPG 2.0 (146 CP/191 Nm) dedicat pentru taxiuri, o transmisie automată cu 6 trepte și anvelope cu aproximativ 20% mai rezistente (215/55R17).

În plus față de vechiul model, noul Sonata Taxi are un ampatament cu 70 mm mai mare. Și portbagajul este mai voluminos cu 60 de litri, inclusiv datorită unui cilindru circular de gaz sub podeaua sa. Acesta are un volum de 64 de litri. Consumul mixt declarat este de 9.5 km per litru de GPL. Pe autostradă se pot parcurge până la 11.7 km cu un litru.

Standard la bord mai sunt: nouă airbaguri, un sistem de menținere în bandă, asistență pentru prevenirea părăsirii benzii, asistență inteligentă pentru limitarea vitezei, geamuri frontale izolate fonic, scaun al șoferului reglabil electric, etc. Opțională este suita Smart Sense care include cruise control adaptiv cu funcția Stop & Go, asistență pentru prevenirea coliziunilor frontale, avertisment pentru coliziuni laterale din spate, asistență pentru prevenirea coliziunilor laterale din spate și altele.

Trei culori sunt valabile pentru caroserie. La interior se găsește o tapițerie rezistentă la uzură și cel mai nou sistem de infotainment ccNC. Acesta oferă actualizări de software wireless pentru a menține funcțiile în cele mai actuale forme. Ventilația în scaunele frontale este o a doua opțiune.

Ar mai fi de notat introducerea unui nou panou luminos compact, tipic taximetrelor.

Hyundai spune că noua abordare minimizează degradarea valorii reziduale a vehiculului, care apare atunci când semnul de taxi obișnuit este montat central pe acoperiș. Într-o singură unitate se combină semnul de taxi și cel de disponibilitate, fiind montată deasupra geamului din dreapta șoferului. Pentru a fi mai vizibilă s-au aplicat mici ecrane LED. Iar un proiector montat pe lateral proiectează pe carosabil semnale de avertizare pentru bicicliștii, motocicliștii și pietonii care se apropie din spate în momentul coborârii pasagerilor.

Prețul de start în Coreea de Sud este echivalentul a 15.500 de euro. Noul Sonata Taxi este un vehicul produs de Beijing Hyundai Motor Company în China. Procesul de achiziție-livrare și serviciile post-vânzare sunt aceleași ca în cazul vehiculelor produse în Coreea de Sud.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise