(video) Premieră în SUA: Noul Lexus TX

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lexus introduce absolut noul model TX. Este un crossover de talie marie şi cu trei rânduri de scaune, care vine pe piaţă să înlocuiască varianta cu ampatament lung a modelului RX de generaţie precedentă – RX L – care nu prea le-a plăcut clienţilor. Noul TX a fost conceput special pentru America de Nord şi puţin probabil să apară în alte ţări.

Caracteristici cheie:

 • Lexus TX este cea mai apropiată rudă a lui Toyota Grand Highlander. Cele două modele se bazează pe o platformă modulară TNGA-K cu un motor montat transversal și un ampatament de 2.950 mm. Cadrul caroseriei le este unificat. Lungimea lui TX este de 5.160 mm, lățimea de 1.990 mm, iar înălțimea 1780 mm.
 • TX a devenit al treilea model Lexus (după LM și LBX) cu o nouă expresie facială, cu o grilă de radiator fără cadru şi un jumper care conectează farurile. Echipările disponibile Standard, Premium, Luxury și F SPORT Performance. Ultima pune un bodykit diferit pe maşină. Jantele pot măsura între 20 şi 22 inchi.
 • În habitaclu, al doilea rând poate fi sub forma unei banchete cu trei locuri sau sub cea a două scaune individuale, cu încălzire şi ventilare. Volumul portbagajului după al treilea rând este de 569 de litri (de la podea până în tavan). Cu al treilea rând rabatat volumul ajunge la 1.625 litri, iar cu al doilea la 2.747 de litri.
 • Toate ușile au sisteme electronice e-Latch de deblocare, prin apăsarea unui buton. Prin cabină mai pot fi găsite şapte porturi USB, trei prize de uz casnic şi mai multe suporturi pentru pahare. Pe planşa de bord au fost instalate un panou de bord de 12.3 inci și un monitor central de 14 inchi. Câteva comenzi fizice au fost păstrate pentru controlul climatizării.
 • Echipamentul de bază include un set de asistenți electronici sub umbrela complexului Lexus Safety System+ 3.0, climatizare automată pe trei zone şi altele. Iar printre opţiuni se numără un acoperiș panoramic, un head-up display, camere la 360 de grade, un sistem audio Mark Levinson cu 21 de difuzoare, etc.
 • Pentru America de Nord, noul Lexus TX a fost pregătit cu trei sisteme de propulsie la alegere:
  • Lexus TX 350 de bază este echipat cu un benzinar turbo de 2.4 litri şi cu patru cilindri (279 CP/430 Nm) + cutie automată cu opt trepte + tracțiune față sau tracțiune integrală opţională.
  • Lexus TX 500h este un hibrid care are la bază acelaşi benzinar turbo de 2.4 litri, un motor electric, o mică baterie şi o cutie automată în şase trepte, pentru un total de 371 CP/555 Nm
  • Lexus TX 550h+ este un plug-in hybrid care combină un V6 natural aspirat de 3.5 litri, un variator electromecanic, un motor electric şi o baterie cu o capacitate deocamdată necunoscută, dar care asigură o autonomie electrică de peste 50 de km. Puterea maximă a sistemului de propulsie este de 412 CP.
   • Maşinile hibride vin standard cu pachetul F SPORT Performance, tracțiune integrală Direct4 (roțile din spate sunt puse în mişcare de un motor electric separat) și direcţie pe puntea din spate.

Lexus TX va fi produs în America, la aceeași fabrică Toyota din Indiana, unde sunt fabricate modelele Highlander, Grand Highlander și Sienna. Începutul vânzărilor este programat pentru toamnă, însă doar versiunile TX 350 și TX 500h vor intra pe piață primele.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata