(video) Premieră europeană: Noul Lexus LBX – cel mai mic şi mai accesibil Lexus

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi este 5 iunie şi, după cum s-a promis anterior, în Milano a debutat noul Lexus LBX. Pentru prima dată, Europa a fost principala regiune globală pentru dezvoltarea acestui nou model, a cărui denumire se descifrează prin Lexus Breakthrough Crossover. Această influență va ajuta LBX să devină unul dintre cele mai bine vândute produse ale brandului în Europa.

Utilizarea unui nume din trei litere este semnificativă – anterior, doar supercarul LFA s-a bucurat de această distincție.

Caracteristici cheie:

  • Fiind cel mai mic SUV compact al mărcii, acesta oferă un apel puternic pentru un public mai tânăr și pentru cei care poate nu s-au gândit la un Lexus înainte. Va fi o propunere atractivă pentru cei care doresc să treacă pe o maşină mai mică sau să achiziționeze un al doilea vehicul, îndeplinind noile lor cerințe de stil de viață.
  • LBX va fi oferit într-o gamă de patru “atmosfere” (Elegant, Relax, Emotion, Cool), în plus față de echiparea sa de bază. În loc să fie definite de nivelul de echipare sau de caracteristicile de confort, aceste atmosfere se concentrează pe exprimarea diferitelor teme rafinate, dinamice sau sportive prin detalii de stil, culori, texturi și finisaje. Iar un nou program Lexus Bespoke Build va oferi opțiuni și mai personalizate.
    • Tratamentul personalizat le permite clienților să schimbe culoarea centurilor de siguranță, modelele de broderie și culoarea cusăturilor din tapițerie, precum și decorațiunile ornamentelor.
    • Alegerea materialelor de lux include piele L-aniline – o piele de prestigiu disponibilă doar pe LBX și pe sedanul LS, nava amiral a gamei Lexus – și Ultrasuede în diferite combinații de culori.
    • Acest serviciu de personalizare va fi introdus pe anumite piețe după începerea vânzărilor LBX în 2024. Sunt posibile aproximativ 330.000 de combinații potențiale.
  • Măsoară 4.190 x 1.825 x 1.545 x 2.580 mm. Pentru comparaţie, Lexus UX are 4.495 x 1.840 x 1.520-1.540 x 2.640 mm, iar Toyota Yaris Cross este cu 10 mm mai scurt, mai îngust cu 60 mm, mai înalt cu 50 mm şi are un ampatament mai scurt cu 20 mm.
    • Poartă jante de maximum 18 inchi. Cântăreşte 1.280 kg şi poate tracta alte 750.
    • Caroseria poate fi vopsită în două culori (în combinație cu un acoperiş negru).
    • Grila de radiator e una fără rame. Luminile de zi și indicatoarele de viraj sunt integrate în unități bi-funcționale.
      • Lexus LBX este primul model care prezintă un nou design frontal, pe care compania l-a numit Resolute Look. Partea superioară a grilei radiatorului, tradițională pentru brand, a fost în cele din urmă eliminată, lăsând doar un trapez fără cadru, iar pentru prima dată farurile au fost conectate printr-un jumper întunecat. Stilul ar putea fi preluat pe alte modele viitoare.
  • LBX este primul model Lexus construit pe o variantă modificată a platformei modulare globale TNGA-B. Acesta a fost ajustat în mod fundamental pentru a satisface cerințele Lexus, oferindu-i beneficiile de bază ale unui centru de greutate scăzut, ecartamente largi, console scurte și un corp foarte rigid.
    • Corpul este întărit cu adezivi structurali și sudură cu pas scurt, cu plasarea strategică a bretelelor și armăturilor. În același timp, greutatea vehiculului a fost menținută la nivel redus prin utilizarea materialelor ușoare, inclusiv a unei capote din aluminiu și a unor arcuri de roţi, praguri și a secțiunilor inferioare ale ușilor din rășină turnată. Materiale dure, dar ușoare, ștanțate la cald sunt utilizate în montanţii centrali și în ranforsarea barelor de protecție.
    • Toate versiunile au un design al suspensiei McPherson pe puntea din faţă. Cele cu tracţiune faţă au o bară de torsiune în spate, iar cele cu AWD au un setup multi-link.
    • Sistemul de frânare controlat electronic include Vehicle Braking Posture Control. Acest lucru echilibrează automat distribuția forței de frânare față și spate pentru a suprima înclinarea și a menține performanța liniară. De asemenea, ajută la reducerea ruliului în viraje, menținând mașina confortabilă, stabilă și filtrând vibrațiile.
    • Se mai menţionează despre o serie impresionantă de măsuri aplicate pentru buna izolare fonică a maşinii.
  • LBX este propulsat de o nouă generație a sistemului self-charging Lexus hybrid electric system, având la bază un compact şi uşor benzinar cu trei cilindri şi volum de 1.5 litri. Transmisia e una electronică cu variație continuă (variator electromecanic, pe scurt spus).
    • Principalele componente hibride ale sistemului au suferit o reproiectare substanțială, inclusiv ansamblul transaxle și unitatea de control a puterii, pentru a îmbunătăți eficiența, a reduce pierderile, a economisi greutate și a reduce dimensiunea.
    • Motorul natural aspirat funcționează cu o eficiență termică de clasă mondială, susținută de tehnologia de combustie de mare viteză și caracteristici de proiectare precum orificiile de admisie drepte și scaunele supapelor de admisie placate cu laser. Alte caracteristici cheie includ pistoane ultra ușoare proiectate pentru funcționarea la turații ridicate și o sincronizare electronică inteligentă și variabilă a supapelor.
    • Grupul motopropulsor dispune, de asemenea, de o cutie de viteze nou concepută. Unitatea revizuită de control a puterii este montată direct deasupra transmisiei, un design care contribuie la conferirea LBX-ului o linie joasă a capotei. Se economisește și mai mult spațiu prin faptul că cele două motoare-generatoare sunt amplasate pe arbori separați, ceea ce reduce lungimea totală a transmisiei.
    • Există, de asemenea, printre altele, o nouă baterie cu rezistență scăzută şi putere ridicată, de tip bi-polar nickel-metal hydride (NiMH), cu un sistem de răcire reproiectat, care permite suport suplimentar motorului electric la accelerare și extinde capacitatea de conducere în mod complet electric (posibilă pe distanţe mici şi cu viteză redusă).
    • Sistemul generează în total 136 CP şi 185 Nm. Poate face 0-100 km/h în 9.2 secunde.
    • Opțiunea de tracțiune integrală E-Four adaugă un motor electric suplimentar pe puntea din spate. În funcţie de situaţie, sistemul direcționează automat cuplu către roțile din spate, contribuind la menținerea stabilității vehiculului.
  • Designerii Lexus au căutat să creeze un interior simplu și rafinat, care să creeze senzația și atmosfera unui model de segment superior. Acest efect se bazează pe trei elemente cheie: vizibilitate bună, cu o vedere deschisă și un panou de instrumente simplu; simțul spațiului interior larg; și o consolă centrală cu o prezență de comandă.
    • Pe lângă pielea semi-anilină de cea mai bună calitate, opțiunile includ un interior prietenos cu veganii, care folosește inclusiv piele sintetică pentru acoperirea scaunelor și volanului, levierul cutiei de viteze și ornamentele ușilor.
    • LBX dispune, de asemenea, de noi inserții de tapițerie Tsuyusami cu efect de cărbune, create folosind o nouă tehnică de film care utilizează mai multe straturi pentru a da un aspect foarte texturat, cu un sentiment de adâncime.
    • Sistemul de iluminare ambientală oferă la alegere 64 de nuanţe.
    • Pentru a asigura o vedere bună spre exterior pentru toți cei aflați la bord, scaunele din spate sunt așezate puțin mai sus decât cele din față.
    • Portbagajul are un volum de 332 de litri (300 pe versiunea cu AWD).
  • Postul de conducere este o interpretare a conceptului Tazuna de la Lexus, prezentat pentru prima dată pe noul NX. Acesta poziționează principalele comenzi și surse de informații imediat în jurul șoferului, astfel încât operarea lor să necesite doar mișcări minime ale mâinii sau ale ochilor. Acest lucru ajută șoferul să se concentreze pe sarcina de a conduce, cu cât mai puțină distragere a atenției. Poziția și unghiul volanului au fost calculate cu precizie pentru a oferi șoferului o senzație de control satisfăcătoare.
    • Aici, conceptul Tazuna este îmbunătățit cu un nou afișaj al instrumentelor de bord complet digital de 12.3 inchi, prezent pentru prima dată la un Lexus.
    • Este disponibil, de asemenea, un head-up display opțional.
    • Consola centrală are o prezență puternică, cu un ecran tactil multimedia înclinat de 9.8 inchi, astfel încât să se integreze ușor în structură. Unitatea are plăcuțe laterale tapițate și găzduiește două suporturi pentru pahare și mai multe puncte pentru depozitare, precum și porturi USB pentru conectarea și încărcarea dispozitivelor.
    • Sistemul Lexus Link Connect pune la dispoziţie: navigație bazată pe cloud, un asistent vocal, integrare Apple CarPlay şi Android Auto, actualizări de software over-the-air, etc.
    • Un confort suplimentar este oferit de o cheie digitală opțională.
    • Mark Levinson, partenerul audio exclusiv al Lexus, a proiectat un sistem premium opțional pentru mașină, cu o serie de 13 difuzoare poziționate optim. Acestea includ un subwoofer integrat în hayon, evitând orice pierdere de spațiu în compartimentul de încărcare.
  • Un complex Lexus Safety System + vine standard, iar printre opţiuni se numără Front Cross Traffic Alert, Panoramic View Monitor (camere la 360 de grade), parcare de la distanţă, purificator de aer nanoe-X, hayon acţionat electric şi altele. Nou mai este un ştergător de parbriz cu duze integrate.

LBX va intra în producție la sfârșitul anului 2023. Vânzările vor începe pe piețele europene și alte câteva selectate, inclusiv Japonia, de la începutul lui 2024. Preţul de start aşteptat îi va fi de plus-minus 30.000 de euro.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/