(video) Premieră europeană: Noua generaţie Honda HR-V

Honda introduce astăzi modelul de nouă generaţie HR-V pentru piaţa europeană şi îl lansează deja în vânzare tot astăzi, în Japonia, sub denumirea Vezel.

Ne interesează mai mult primul automobil pentru că va ajunge şi în ţara noastră, însă pentru interes public am ataşat în galeria foto şi câteva imagini oficiale cu modelul nipon pentru ca să vedeţi diferențele.

Caracteristici cheie:

  • Odată cu schimbarea generației, HR-V s-a ales cu proporții foarte diferite. Silueta îi este acum mult mai atractivă, are o capotă mai lungă şi un acoperiş mai plat. Farurile şi stopurile sunt acum pe LED-uri. Oglinzile retrovizoare au fost coborâte pe portiere, iar mânerele uşilor posterioare au rămas la fel “ascunse” lângă montanţi.
  • Măsoară maşina 4.330 x 1.790 x 1.590 (-20) x 2.610 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Garda la sol a fost mărită cu 10 mm până la 195 mm. Jantele pot fi doar de 18 inci (în Japonia poate avea unele de 16 inci).
  • Constructorii japonezi au încercat să facă interiorul mai spațios. Pentru aceasta s-a modificat chiar şi aranjamentul părţilor componente a unităţiide propulsie. De exemplu, bateria este localizată acum nu sub bancheta din spate, ci sub podeaua portbagajului, iar rezervorul de combustibil a fost mutat spre axa longitudinală a maşinii.
  • Suporturile scaunelor au fost mutate, grosimea spătarelor a fost redusă, astfel încât distanța dintre rânduri a crescut simultan cu 35 mm. Se anunţă mai mult spaţiu în zona umerilor pasagerilor, iar înclinarea spătarului banchetei posterioare a fost mărită cu două grade. Poziţia de condus a şoferului este cu 10 mm mai înaltă.
  • Tot pasagerii din spate se vor putea bucura acum de niște deflectoare de ventilație suplimentare, integrate la capătul tunelului central. 
  • A fost păstrat și sistemul exclusiv Honda Magic Seat pentru transformarea banchetei posterioare (suprafaţa de şezut poate fi ridicată vertical), iar pragul portbagajului a devenit mai mic.
  • Calitatea materialelor pentru finisare a devenit mai mare, existând acum mai multe suprafeţe noi pe planşa de bord.
  • În spatele volanului stă un panou de bord cu două ceasuri analogice şi un ecran de 7.0 inci între ele, iar sistemul multimedia rulează pe un monitor tactil de 9.0 inci, are o nouă structură a meniului şi acceptă actualizări prin tehnologie OTA, inclusiv Apple CarPlay (prin Bluetooth, Wi-Fi sau cablu) şi Android Auto (prin cablu).
  • În mod evident are şi un complex modern de asistenţi electronici Honda SENSING cu o cameră frontală: include un cruise control adaptiv, sistem de menţinere în bandă, sistem de frânare automată de urgenţă (cu detectare de pietoni, inclusiv pe timp de noapte), sistem de monitorizare a unghiurilor moarte (cu distanţă mărită pentru detectarea vehiculelor de la 3 la 25 de metri), etc.
  • Pe piața japoneză Honda Vezel poate exista şi cu un benzinar sub capotă (un natural aspirat de 1.5 litri cu 115 CP/142 Nm + variator + AWD), însă europeanul HR-V va fi doar hibrid.
    • Sistemul se numeşte e:HEV şi include un benzinar natural aspirat i-VTEC de 1.5 litri şi cu patru cilindri (106 CP şi 127 Nm, cu un grad de compresie geometrică de 13,5:1 și cu ciclu de funcţionare Atkinson), asistat de două motoare electrice. Unul este conectat la motorul cu ardere internă şi funcţionează precum un generator, iar al doilea se ocupă de învârtirea roţilor. În total se produc 131 CP şi 253 Nm.
    • De cele mai multe ori, un astfel de sistem de propulsie funcționează doar cu electricitate (motorul cu ardere internă funcţionează pentru a menţine activ generatorul) și numai la viteză mare, când eficiența propulsorului electric scade, un ambreiaj conectează benzinarul direct la roți. O cutie de viteze nu este necesară.
  • Noul Honda HR-V e:HEV va putea fi comandat atât cu tracţiune faţă, cât şi cu tracţiune integrală. În al doilea caz este montată o transmisie tradițională 4×4 cu un arbore cardanic și un ambreiaj pentru conectarea punţii spate.
  • Versiunile cu tracțiune față au o suspensie spate semi-dependentă, iar versiunea cu tracțiune integrală o schemă De Dion cu un stabilizator.
  • Încă o noutate pentru Honda HR-V este un sistem de asistenţă la coborârea în pantă, care funcționează în intervalul de viteză 3-20 km/h.

Noul HR-V pentru Europa va fi livrat din Japonia pentru că în acest an compania îşi încetează toată activitatea de producţie de pe continentul nostru. Vânzările vor demara din această toamnă. Preţul de start local nu se cunoaşte la moment, însă în Japonia este de la 20.500 de euro pentru modelul hibrid şi de la 17.550 de euro pentru cel de bază cu benzinar doar.


În context, mai aflaţi că Honda pregăteşte pentru noul Vezel cel puţin, o versiune electrică. Honda SUV e:prototype a fost arătat la Salonul Auto de la Shanghai care se mai desfăşoară în China în aceste zile. Versiunea sa de serie nu va apărea până în primăvara anului 2022 și va fi prima Honda electrică de pe piața chineză, cel puţin.

 

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/