În Brazilia șoferii pot primi amenzi pentru depășirea limitelor de viteză, chiar dacă nu conduc maşini

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Brazilia este una dintre ţările în care șoferii pot primi amenzi pentru depășirea limitelor de viteză, chiar dacă nu conduc maşini! Cum se întâmplă una ca asta? Păi răspunsul este simplu!

Orice autoturism care este transportat pe o platformă din cauza unei defecţiuni, intră primul în vizorul unei camere-radar, deoarece cu plăcuţa sa de înmatriculare stă mai sus.😅

Acest proces verbal a fost emis în anul 2018, dar recent într-un popular grup de Facebook a fost pus din nou în discuţie activă. Printre comentarii se găseşte şi al unui posesor de Audi, care spune că a primit o amendă similară cu două ore înainte ca să-i fie livrată maşina, într-una din ultimele zile ale lui 2022.

De menţionat că în Brazilia se conduce pe partea dreaptă a drumului, ca şi în Republica Moldova. Limitele de viteză sunt de asemenea, practic identice: 50 km/h în zonele urbane, până la 80 km/h în afara acestora şi până la 120 de km/h pe autostrăzi.

Şi regulile de circulație sunt în mare parte identice cu cele din America și Europa, dar vizitatorii sunt sfătuiţi să conducă cu prudenţă, astfel încât situațiile periculoase să poată fi evitate de la bun început. Indicatoarele rutiere respectă și standardele internaționale, însă unele precum semnul STOP sunt în portugheză.

Cmentariile sunt închise