(video) Premieră: Ediția limitată Audi RS 6 Avant GT de 220.000 de euro bucata

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Audi RS 6 Avant GT este punctul culminant al seriei de modele. Ideea proiectului este inspirată de RS 6 GTO concept din 2020, care la rândul său a fost inspirat de legendara mașină de curse Audi 90 quattro IMSA GTO din 1989. Doisprezece ucenici care învață meseria de mecanici în caroserii și construcții de vehicule, mecanici auto, vopsitori auto și mecanici de scule au lucrat la proiect timp de șase luni cu sprijinul Audi Design.

Caracteristici cheie:

  • Noul Audi RS 6 Avant GT se remarcă față de alte modele din gama sa, de un standard RS 6 Avant și de un RS 6 Avant performance, datorită aspectului și mai impresionant bazat pe conceptul RS 6 GTO. Partea frontală uimitoare se inspiră în mod evident din conceptul RS 6 GTO.
    • Singleframe-ul și prizele de aer sunt finisate în întregime în negru lucios, ceea ce face ca mașina să pară mai joasă și mai lată. Lamele verticale în șorțul frontal, o nouă grilă de admisie și un splitter frontal puternic integrat în bara de protecție sporesc aspectul ascuțit.
    • Pentru prima dată, Audi Sport GmbH nu numai că folosește o capotă complet reproiectată, ci o produce și din fibră de carbon.
    • Prizele de aer integrate în spatele roților mari cu jante la 22 inchi reduc presiunea aerului în pasajul roții și sporesc răcirea frânelor.
    • La fel precum capota, aripile care acoperă roțile mari sunt realizate în întregime din fibră de carbon pentru prima dată.
    • Profilul lateral este definit de inserții în pragurile laterale, capacele oglinzilor exterioare din carbon lucios și jantele de 22 inchi în design cu 6 spițe realizate exclusiv pentru RS 6 Avant GT.
    • În spate, ediția specială impresionează prin inscripția neagră „ RS 6 GT”, un hayon special adaptat designului cu o margine de încărcare coborâtă vizual, un difuzor funcțional cu un reflector centrat vertical care face mașina să pară și mai lată, alături de o aripă dublă inspirată din motorsport. Aceasta din urmă a fost luată aproape 1:1 de pe conceptul GTO.
    • Pentru prima dată în istoria lui RS 6 Avant, railings-urile de pe acoperiș au fost îndepărtate pentru o siluetă mai plată, mai sportivă.
  • Clienții au opțiunea de a alege autocolante exclusive în două culori.
    • Primul, împreună cu finisajul Arkona White, combină culorile tradiționale ale Audi Sport, negru, gri și roșu. În aceste culori vin și ecusoanele de model din față și din spate. Dacă se alege această combinație de culori, jantele cu design distinctiv vin întotdeauna în alb lucios.
    • Alternativ, autocolantele în tonuri de negru și gri se combină cu un exterior în Nardo grey sau Mythos black. Jantele se oferă în negru lucios sau negru mat. Cele patru inele de pe grilă și hayon, împreună cu inscripția modelului, sunt negre standard.
    • Toate culorile pentru caroserie valabile sunt: Arkona White, Nardo Grey, Chronos Grey Metallic, Madeira Brown Metallic și Mythos Black Metallic.
  • RS 6 Avant GT are standard un RS design package plus.
    • Interiorul negru dispune de numeroase accente în combinația exclusivă de culori red-copper, de exemplu sub forma cusăturilor de pe volan, părțile laterale ale consolei centrale, cotiera centrală, cotierele ușilor și covorașele custom.
    • Noile scaune RS bucket cu o carcasă din carbon, într-o combinație de piele-Dinamica și inscripția „ RS 6 GT” chiar sub tetiere prezintă, de asemenea, această schemă de culori. Cusăturile tip fagure din centrul scaunului strălucesc în Express Red, în timp ce cusăturile de pe exteriorul scaunului sunt în culoarea roșcată a cuprului.
    • Cotierele, tabloul de bord, consola centrală, inclusiv lateralele acesteia și panourile superioare ale ușilor sunt tapițate cu microfibră Dinamica neagră, în timp ce incrustațiile decorative sunt acoperite cu microfibră Dinamica deep black. Incrustațiile decorative sunt disponibile, de asemenea, într-o structură twill de carbon cu pori deschiși, ca opțiune.
    • Centurile de siguranță atrag atenția prin culoarea lor roșie-purpurie.
    • Ca un punct culminant special, consola centrală prezintă numărul de serie al mașinii, ediția fiind limitată la doar 660 de exemplare.
  • Însă tirajul nu reflectă numărul de cai putere de sub capotă. Modelul are același V8 twin-turbo de 4.0 litri, dar care generează 630 CP și 850 Nm, plus 30 CP și 50 Nm respectiv (în comparație cu modelul de bază RS 6 Avant). Are nevoie de 3.3 secunde pentru a înregistra 0-100 km/h (-0.3 secunde). Mai poate accelera de pe loc și până la 200 km/h în 11.5 secunde (-0.5 secunde). Viteza maximă e limitată la 305 km/h.
  • Puterea lui 4.0 TFSI este aplicată tracțiunii integrale permanente quattro prin intermediul cutiei de viteze tiptronic standard cu opt trepte, cu timpi optimizați de schimbare.
  • La fel precum RS 6 Avant performance, RS 6 Avant GT utilizează cea mai recentă versiune a diferenţialului central blocabil. Deosebit de ușor și compact, acesta distribuie puterea motorului pe puntea față și spate într-un raport de 40:60. Dacă apare o alunecare, cuplul este aplicat automat pe puntea cu o tracțiune mai bună – până la 70% poate ajunge pe puntea față și până la 85% pe cea din spate.
  • Pentru a distinge și mai mult ediția specială de alte modele RS, diferenţialul sport quattro de pe puntea din spate a fost reglat special pentru RS 6 Avant GT. Noii parametri se concentrează pe o mai mare agilitate în modul de conducere „dynamic”.
  • Pentru prima dată și numai pe RS 6 Avant GT, suspensia coilover reglabilă vine standard. Reduce garda la sol cu 10 milimetri în comparație cu un RS 6 Avant și oferă o combinație perfectă de dinamică și confort. O rată mai mare a arcurilor, amortizoare triplu reglabile și stabilizatori mai rigizi (cu 30% în față și cu 80% în spate) asigură un ruliu mai redus, ceea ce mărește din nou semnificativ factorul de distracție. Instrumentele și instrucțiunile necesare pentru efectuarea ajustărilor individuale sunt, de asemenea, la bord.
    • Clienții pot comanda alternativ suspensia RS sport plus cu Dynamic Ride Control (DRC) sau suspensia pneumatică RS adaptive.
  • Noile anvelope de înaltă performanță Continental „Sport Contact 7” 285/30 R22 asigură aderența necesară condusului dinamic. Oferă o aderență constantă mai bună atât în ​​condiții uscate, cât și umede și reduc subvirarea în viraje la viteză. În plus, distanța de frânare este cu până la doi metri mai scurtă.
    • Automobilul dispune standard de mecanisme de frânare carbon-ceramice RS.

Ar mai fi de notat că, spre deosebire de un RS 6 Avant obișnuit, noul RS 6 Avant GT nu va fi asamblat în întregime pe linia de producție din Neckarsulm. După lucrările de construcție a caroseriei și de vopsire, toate cele 660 de unități vor merge la Böllinger Höfe, unde Audi R8, Audi e-tron GT quattro și RS e-tron GT sunt realizate în producție de serie mică. Situată lângă locul de producție al Audi din Neckarsulm, această platformă extrem de flexibilă este unică în cadrul Grupului și oferă astfel cele mai bune condiții pentru finisare.

Asamblarea finală este efectuată de șapte angajați cu experiență la trei stații de asamblare, amenajate special pentru această ediție specială exclusivă. Fiecare vehicul individual petrece o zi întreagă acolo. Toate caracteristicile specifice GT sunt montate manual pe fiecare mașină.

Livrările vor începe în al doilea trimestru al anului 2024, prețul de start fiind de 219.355 euro în Germania. Se poate comanda la nivel mondial.

Vezi și:

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise