Toyota prezintă noua platformă GA-B. Am putea să o vedem pe noul Yaris şi un nou crossover compact

Dezvoltarea de noi platforme de către Toyota în cadrul filozofiei Toyota New Global Architecture (TNGA) a marcat o schimbare, un pas făcut mai sus în ceea ce priveşte cursa, manevrabilitatea şi stilul unei serii de modele recente noi.

Prima derivată, platforma GA-C pentru autoturisme de dimensiuni medii este baza pentru caracterul avansat de conducere pe care îl au modelele Prius, C-HR și noua familie Corolla. În mod similar, filosofia TNGA și-a demonstrat capacitatea şi pentru sedan-uri și SUV-uri mai mari, cu platforma GA-K stând la baza noilor Camry și RAV4.

Acum, Toyota se pregătește să aplice filozofia și tehnologia TNGA pentru a ridica designul și performanțele de conducere ale mașinilor sale mici odată cu debutul platformei GA-B.

Vezi şi: (video) Toyota anunţă un nou plan complex de electrificare, dar şi lansarea platformei e-TNGA

În comun cu platformele GA-C și GA-K, noua platformă GA-B este proiectată pentru a oferi o conducere sigură și naturală.

Acest lucru este realizat printr-o serie de tehnici. În primul rând, platforma oferă tehnologii avansate de îmbinare care contribuie la niveluri ridicate de rigiditate a corpului, menținând în același timp concentrarea pe greutate și cost.

În al doilea rând, suspensia frontală cu structură MacPherson prezintă amortizoare cu frecare redusă și o varietate de tipuri de arcuri. De cealaltă parte, suspensia din spate poate fi specificată cu un design care să includă o bară de torsiune, ori unul multi-link în funcție de caracterul și tipul vehiculului.

Ultima, dar nu în ultimul rând, platforma GA-B poziționează, de asemenea, scaunul șoferului jos și înapoi spre centrul mașinii, contribuind la reducerea centrului de greutate al vehiculului. Acest lucru creează, de asemenea, o poziție de conducere antrenantă cu un volan care poate fi fixat aproape de șofer într-un unghi optimizat.

Vezi şi: (video) Toyota prezintă un motor 2.0L Dynamic Force, sistem THS II, cutie mecanică, CVT şi sisteme de tracţiune – toate noi

Noua platformă GA-B a fost, de asemenea, proiectată pentru a maximiza spațiul interior prin abordarea sa de ambalare inteligentă, smart, care să ofere un habitaclu spațios și confortabil.

Filozofia TNGA poziționează componente nevizibile pentru a simplifica proiectarea vehiculului în zonele cheie. Drept urmare, proiectanții de vehicule vor avea libertatea de a oferi fiecărui nou model pe bază de GA-B un aspect vizual deosebit și individual, cu o poziție scăzută și proporții atrăgătoare.

În plus, punctele tari din partea superioară a corpului maşinii și punctul șoldului conducătorului auto sunt poziționate jos pentru a oferi designerilor libertatea de a crea vehicule cu o înălțime joasă și o poziție largă la volan. Acest tip de atracție vizuală este ajutat de poziționarea roților la colțurile platformei, cu console foarte scurte.

Iar combinația dintre o arhitectură cu ampatament lung și o abordare inteligentă a ambalajelor asigură că spațiul interior nu este compromis în ciuda unor dimensiuni exterioare compacte.

Noua platformă GA-B oferă o mare modularitate, cu o varietate de lungimi ale ampatamentului, înălțimi ale vehiculului și lățimile ale ecartamentelor, permițând proiectanților și inginerilor să creeze vehicule atrăgătoare de diferite dimensiuni și tipuri de caroserie.

Potrivit unor surse neoficiale, următoarea generație Toyota Yaris și un nou crossover compact pentru țările în curs de dezvoltare sunt de așteptat să fie primele modele care o vor utiliza.

Vezi şi: Toyota anunţă despre un SUV pe care îl va face la uzina pe care o deţine de comun cu Mazda

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/